2015. december 22., kedd

Real Madrid: Ex-Barca játékost nézett ki Benítez

Többszegmensű átigazolási pletyka látott napvilágot a nemzetközi sportsajtóban. A hír pofonegyszerű, ám a helyzetkép több mint bonyolult. Öt szemszögből vizsgáljuk meg a hír létjogosultságát, azt, hogy vajon Cesc Fabregas lesz-e a Real Madrid labdarúgója. 

Az első amivel foglalkoznunk kell az a Chelsea helyzete, a Londoni kékek múlt héten estek át egy edzőváltáson, Jose Mourinho helyére Guus Hiddink ült le. A 69 esztendős holland tréner nyilvánvalóan új taktikát és szemléletmódot hoz magával, nem lehet tudni, hogy melyek azok a játékosok, akikkel számol, s kik lesznek azok, akik az edzőváltás következtében periférián kívülre kerülnek. A kékek jelenleg a kiesés ellen küzdenek a Premier Leagueben, ez a szezon eddig sok örömöt nem tartogatott a szurkolók számára.

Nem csak a Chelsea, de Cesc Fabregas sem úgy teljesít, ahogyan azt tavaly a bajnoki cím megszerzése során tette. A sziporkázó játék elmarad az idei szezonban, esetében is hatalmas visszaesés figyelhető meg, ahogyan Eden Hazard-nál is.  Fásultság, a kreativitás hiánya. Kérdés, hogy Hiddink számol-e vele, s ha igen ki tudja-e rántani abból a gödörből, melybe belekerült a százszoros spanyol válogatott középpáylás.

Az utóbbi évtized nem a Real Madrid csapatról szól, a csapat nincsen benne Európa öt legeredményesebb csapatában erre az időszakra lebontva. Bár voltak jobb periódusai a csapatnak, Carlo Ancelotti pedig a csúcsra is vezette a gárdást, mégis menesztették. Az új edző eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, szép dolog a BL-ben nyolcat lőni a Malmőnek, vagy éppen tízet gurítani a kilenc emberrel játszó Rayo-nak, de ez mindhiába, ha a rangadókat, illetve az olyan mérkőzéseket, mint a Villareal elleni elbukja a csapat. Jelenleg a királyiak roppant kétarcúak. A szóban forgó átigazolás kapcsán pedig két dolgot is figyelembe kell venni. Az egyik a vezetőedző személye, a másik pedig az, hogy könnyen elképzelhető, hogy a Real Madrid és az Atletico Madrid is átigazolási embargót kap, ahogyan az FC Barcelona ellenében is eljártak az illetékes szervek. Ez még nem hivatalos, ám ha így lesz, a télen nagybevásárlást kell tartani a madridiaknak, amennyiben erre még lesz lehetőség.

Az átigazolási hír kapcsán természetesen nem maradhat ki Rafa Benítez sem, a spanyol edző pozíciója ugyanis nem nevezhető a legstabilabbnak. Egyes hírek szerint inog alatta a kispad. Márpedig ha kirúgják, az egész ügylet bukik, hacsak az újonnan kinevezett tréner terveiben nem szerepel Cesc Fabregas.

Végezetül pedig egy ok, mely az egész átigazolás ellen szól! Ez nemmás, mint Cesc Fabregas múltja, az, hogy a középpályása az FC Barcelona oszlopos tagja volt, a szurkolók egyik kedvence. A katalánoktól a királyiakhoz igazolni szentségtörésnek számít, s azt sem nézik jó szemmel a szurkolók, ha egy ex-focistájuk más kitérőt követően köt ki a legnagyobb riválisnál. Természetesen ellenpéldák vannak, említsük meg Figo esetét, a portugál például közvetlen váltott a két klub között. Nem kizáró ok, de leszűkíti a transzfer lehetőségét a tény.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése