2015. november 6., péntek

Újabb "nem várt" magyar siker az Ifjúsági BL-ben! - eredmények

Előnnyel utazhat a Felcsút u19-es csapata a skóciai visszavágóra, avagy Komjáti csapata az odavágón legyőzte esélyesebbnek számító skót ellenfelét, s ezzel nagy lépést tett afféle, hogy a magyar bajnok ott legyen az Ifjúsági Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában azt követően, hogy a mezőnyt összefésülik majd a csoportkörből továbbjutó együttesekkel. 

Felcsút – Celtic 1-0 (0-0)
Gólszerző: Damási (90.) ill. -
Kiállítás: - ill. J. Thomson (84.)
Felcsút: Tóth, Kertai, Csonka, Lipcsei, László - Mészáros (Ayrton 75.), Spandler (Tóth B. 23.), Damási, Sallai (Szabó 90+2.), Óvári - Péter. Vezetőedző: Komjáti A.

A párharc egyértelmű favoritjaként a skót csapatot nevezték meg az oddsmesterek, ám ennek ellenére támadójátékban a magyar bajnok bizonyult sokkalta jobbnak. Hűen tükrözi az első játékrész képét, hogy a Celtic kaput eltaláló lövést sem tudott felmutatni, míg kísérlete is csak egy volt, míg ez hazai oldalon 9/2-es mutató volt, ám gólt a Felcsút sem szerzett. A fordulást követően aztán a skótoknak is megvoltak a helyzeteik, 5/4-es kísérleti/kaput találó mutatóval zárták a meccset, ám gólt nem szereztek. Ellenben Komjáti csapata, mely a 84. perctől emberelőnyben játszhatott, s a rendes játékidő utolsó percében a fölény góllá érett, Damási talált a kapuba, s szerezett ezzel előnyt a magyar csapatnak a visszavágó előtt. A Felcsút egyébként 19/7-es lövési mutatóval zárt.

A végelszámolásnál nagyon sokat számít majd az, hogy a skótoknak nincsen idegenben lőtt gólja. A visszavágót november 25-én rendezik.

További eredmények:
Rad – Elfsborg 0-1
Szpartak Moszkva – Ajax 0-3
Besiktas – Salzburg 1-0
Midtjylland – Legia 2-0
Pribram – V. Constanta 2-0

A szóban forgó két párharc első felvonását később rendezik:
Servette – Anderlecht
Middlesbrough – Torino

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése