2015. november 6., péntek

EL: Gálázott a Bilbao és az Augsburg

Továbbra sem született döntetlen eredmény az Europa Liga 'L' jelű kvartettjében, melynek 4. fordulójában a hazai csapatok gálaelőadást tartottak ellenfelükkel szemben. Továbbjutóról és kiesőről azonban még nem beszélhetünk, a képlet nem olyan egyszerű.

Athletic Bilbao - Partizan Belgrad 5-1 (3-1)
Helyszín: San Mamés; Vezette: M. Koukoulakis (görög)
Gólszerzők: Williams (15., 19.), Benat (40.), Aduriz (71.), Elustondo (81.) ill. Oumarou (17.)
Sárga: - ill. Cirkovic (39.), Jevtovic (49.), Fabricio (53.), Vulicevic (55.), Saponjic (61.)
Kiállítás: - ill. -

Athletic Bilbao: Herreira - Boveda, Etxeita, Laporte, Balenziaga - Benat (Elustando 81.), San Jose, Williams (De Marcos 63.), Garcia (Eraso 66.), Susaeta - Aduriz. Vezetőedző: Ernesto Valverde

Partizan Belgrad: Kljajic - Subic, Balazic (Cirkovic 26.), Fabricio, Vulicevic - Jevtociv, Stevanovic (Ninkovic 73.), Lukic, Babovic, Oumarou (Saponjic 46.) - Grbic. Vezetőedző: Ljubinko Drulovic

Az erőviszonyoknak megfelelően a Bilbao kezdte markánsabban a meccset, uralta a játékot,s az ellenfél támadó harmadában is sokkalta kreatívabb volt, mint a vendég csapat. Negyed óra elteltével aztán Williams kezdte meg a gólgyártást, az egyik szerb védő nagyot hibázott, luftot rúgott, így került helyzetbe a spanyol középpályás. A mérkőzés folyamán egyetlen ízben talált kaput a Partizan, az is gól lett Oumarou nemsokkal a hazai gól után egalizált. Nem nézte ezt jó szemmel Williams, aki közelről két méterről pofozta a labdát a hálóba a túloldalon és még mindig csak a 19. percben jártunk. Az első játékrész hajrájában aztán növelte előnyét a Bilbao, Benat szabadrúgásból talált Kljajic hálójába a szétnyíló sorfal között. 

Bilbao meccs nem múlik el Aduriz gól nélkül, a rutinos támadó a 71. percben végérvényesen eldöntötte a találkozót, egy beívelt pontrúgást követően bólintott a kapuba. A Partizan nem tudott mit kezdeni a hazai rohamokkal. A végeredményt Elustondo állította be a 81. minutumban, a Bilbao a csoport élén tanyázik, ám a Partizan sincsen rossz helyzetben.

Augsburg - AZ Alkmaar 4-1 (2-1)
Helyszín: WWK Aréna; Vezette: B- Madden (skót)
Gólszerzők: Bobadilla (24., 33., 74.), Ji Dong-Won (66.) ill. Janssen (45+1.)

Bajban van az AZ Alkmaar, mely ezidáig csak a Bilbao legyőzésével szerzett pontokat. Az Augsburg otthonában sem termett számukra sok babér, noha egy roppant kiegyenlített mérkőzést vívott egymással a két csapat, azzal a különbséggel, hogy a hazaiaknak minden bejött ezen az estén. Bobadilla  élete meccsét játszotta, mesterhármast szerzett, mely kiegészült egy Ji Dong-Won találattal. Válasz pedig csak egy ízben volt, Janssen  találata csak a gólarány kozmetikázásában segített. Győzelmével a német klub a csoport második helyére lépett, míg a hollandok sereghajtók. De még semmi nem dőlt el...!

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése