2015. november 30., hétfő

MLS: Kevés volt a nagydöntőhöz a Red Bulls győzelme

Mire nyugaton elharsant a visszavágó megkezdését jelző sípszó, addigra keleten már eldőlt, hogy a Portland Timbers lesz a finalista. A Crew két gólos előnnyel érkezett a Red Bulls Arénába, s bár vereséggel búcsúzott, ezt egyetlen Columbus szurkoló sem bánta, csapatuk ugyanis megőrizte a hazai pályán megszerzett előnyt, melyből Marsch csapata csak faragni tudott. 

New York Red Bulls - Columbus Crew 1-0 (0-0)
Helyszín: Harrison, Red Bulls Aréna: 25219 néző; Vezette: B. Toledo
Gólszerző: Abang (90+3.) ill. -

Noha a visszavágó toronymagas esélyesének számított a Red Bulls, a két gólos hátrány, idegenben lőtt gól nélkül igen hathatósnak tűnt. Egy Crew találat könnyen a párharc végét eredményezhette volna, így taktikusan, a védelemre is ügyelve kellett játszania Marsch csapatának. Hathatós mezőnyfölény és kísérleti mutató, ez jellemezte a hazai csapat produktumát, ám ezt a sportágat gólra játsszák, Clark szépen lehúzta a rolót. Emellett pedig azért a vendégeknek is akadt lehetősége, de Robles is jól tette a dolgát a gólvonalon. Sőt, a 8. percben bravúrt kellett bemutatnia Kamara lövésénél, hamarjában meleg volt a pite. Alaphelyzetben a 2-0 "csak" a hosszabbításra lett volna elég, 3-0 kellett volna a fordításhoz, ám ha a Crew betalál, a Red Bulls számára már csak négy gól jelentett volna továbbjutást. Bizonyára érzik a súlyát annak, hogy kapott gól nélkül, egy szinte tökéletes meccsre lett volna szükség. Bár sokkalta több lövési kísérletet mutatott fel a Red Bulls, ezek kevésbé voltak említésre valóak, mint a Crew kontrái, melyek többször ültek, s nagy veszélyt jelentettek. Robles volt az, aki meccsben tartotta a Red Bullst, a 38. percben is hatalmasat védett. 

A fordulást követően sem volt sok nagy hazai lehetőség, igaz a Crew kontrái is elmaradtak, veszélytelenebbé váltak, igaz az idő az ő malmukra dolgozott. Kljasten 73. percben elengedett kellemetlen lövésénél Clark résen volt, így szögletre mentett a vendégek hálóőre. A végjátékra sem érkezett meg az első Red Bulls gól, elkeseredett támadásokat, s elemeire eső védelmet láthattunk, melyen mint forró kés a vajon lehetett áthatolni, ennek pedig majdnem meg is lett az eredménye, ám a vendég gól elmaradt. A ráadásban tűzijáték alakult ki a Crew kapuja előtt, melynek végén Abang a kapuba csúsztatott, s még másfél perc hátra volt a ráadásból. A vége roppant meleg volt, csupán a kapufa állt a hosszabbítás útjába, Clark már verve volt, ám a hazai kapuvas a vendégek oldalára állt. A hármas sípszó a Columbus Crew nagydöntőbe jutását jelentette.

A nagydöntőt december 6-án vasárnap rendezik a Columbus Crew stadionjába, az ellenfél az FC Dallast kiejtő, Portland Timbers lesz.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése