2015. november 30., hétfő

Aranylabda: Három fősre szűkült a jelöltlista!

Hétfőn a kora délutáni órákban szőkítették az év legjobbjainak járó díjak eddigi bő listáját, s immáron minden kategóriában csak hárman állnak versenyben, így az Aranylabdáért, a legjobb edzőnek járó díjért, a legszebb gólért és a női kategóriában osztott elismerésekért egyaránt. A legfőbb kérdés, mely mostantól a labdarúgó közeget foglalkoztatja nem más, mint? Messi, Neymar, vagy Cristiano Ronaldo!? 

Vasárnap este még 23 labdarúgó volt esélyes a 2015-ös Aranylabdára, mostanra azonban már tudjuk, hogy nem született meglepetés, a szűkített három fős listán két katalán, s egy madridi labdarúgó maradt, ahogyan azt várni lehetett, Messi és Ronaldo mellé Neymar férkőzött idén. 

Hogy ez a realitás talaja-e? Nos, relatív a dolog, sok a magát szurkolóként önkéntes szakértőnek aposztrofáló futballbarát, illetve az a tény is ott lebeg az éterben, miszerint a korrupció virágzik az életben, ez pedig a labdarúgást és annak legfelsőbb vezetését is megingatta már idén. Ki, mivel ért egyet? Azt kell, hogy mondjuk, relatív, de nem számít, ugyanis ezek puszta tények, melyek immáron megváltoztathatatlanok. Nem, nem fért fel a listára CR-t nem tudta letaszítva Luis Suarez, vagy éppen Robert Lewandowski, akit titkon odavártak páran a portugál helyére.

Az év edzője díj jelöltei között újfent ott van Pep Guardiola, míg Lionel Messi a Puskás-díjra jelölt találatok között is megtalálható, ezt a három gólt később egyesével bemutatjuk. Ami a női vonalat illeti, számomra ez egy kicsit ingoványos terület, kollégám Gavalovits Sándor jobban tudna állást foglalni, lévén ez az ő szakterületének számít. 

A 2015-ös FIFA Aranylabda jelöltjei: 
Cristiano Ronaldo (portugál/Real Madrid)
Lionel Messi (argentin/Barcelona)
Neymar (brazil/Barcelona)


A 2015-ös év legjobb edzője díj jelöltei:
Pep Guardiola (spanyol/Bayern München)

Luis Enrique (spanyol/Barcelona)
Jorge Sampaoli (argentin/chilei válogatott)

A 2015-ös év legjobb női labdarúgója cím jelöltei:
Carli Lloyd (amerikai/Houston Dash)
Mijama Aja (japán/Okayama Yunogo Belle)
Célia Sasic (német/1.FFC Frankfurt)

A 2015-ös esztendő legjobb edzője díj jelöltei női csapatkategóriában: 
Jill Ellis (amerikai/amerikai válogatott)
Mark Sampson (walesi/angol válogatott)
Szaszaki Norio (japán/japán válogatott)

A Puskás-díj jelöltei 
Alessandro Florenzi (olasz/AS Roma)
Wendell Lira (brazil, Goianésia)
Lionel Messi (argentin, Barcelona)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése