2015. október 19., hétfő

A trónfosztóval, a friss magyar footgolf bajnokkal beszélgettünk! - exkluzív interjú

Mind abszolútban, mind pedig férfi felnőtt kategóriában trónfosztás történt a 2015-ös Footgolf Országos Bajnokságon, mely nyolc játéknapot számlált. Tavaly Lengyel Béla volt megállíthatatlan, most "Trónfosztó" Bogár Krisztián, előbbi csapattársa ült fel a trónra. A mindennapokban fodrászként dolgozó játékos sok érdekességet elárult a FociClub.hu-nak! 

- Gratulálok a magyar bajnoki címedhez, mind felnőtt kategóriában, mind pedig abszolútban. Összegezzük egy kicsit a szezont!
- Elég sokban különbözött a tavalyi szezonom az ideitől. Tavaly nem tudtam annyi időt a footgolfnak szentelni mint a 2015-ös évben. Ennek oka különböző munkahelyi és magán elfoglaltságok voltak. Nagyon sok munka és gyakorlás eredményezte azt az aranyérmet. Sokkal koncentráltabb és stabilabb, kiegyensúlyozottba volt idén a játékom. Ez azt is jelenti, hogy fejben nagyon sokat fejlődtem, sokkal erősebb vagyok már a koncentrációban, mint eddig voltam. Nincs megállás, mert nagy erővel készülök a világbajnokságra, ahol szeretnék nagyon jó eredményt elérni...!!

- Fejlődésed úgy gondolom megkérdőjelezhetetlen. Többet gyakorolsz, más felkészülési, illetve tréningezési módokat választottál, netán mint korábban? Ha egy kis kulisszatitkot elárulsz... 
- Igen vannak a gyakorlásaimban változások. Próbálom a lukakat mindig más pozícióból megjátszani és lehetőleg mindig a legrosszabb pozícióból, mert ugye nem mindig sikerül a lukhoz képest a legjobb szögbe oda juttatni a labdát. Felkészülök más, illetve rosszabb eshetőségekre, mint az alaphelyzet.

- Tavaly Lengyel Béla megállíthatatlan volt, idén "csak" negyedikként végzett abszolútban, így lemaradt a dobogóról, míg felnőtt kategóriában ezüstre váltotta az aranyat. Szerinted mi változott egy év alatt? 
- Úgy gondolom, hogy nagyon sok egyforma játékos van. Tavaly Becinek (Lengyel Béla) ment a szekér, ebben az évben nekem. Nagyon sok múlik az aznapi formán, azon, hogy ki milyen lelki állapotba van. Esetleg van valami probléma a magán életbe és ezt mennyire tudja félretenni a verseny sorozat során.

- Az eredmények tükrében kialakult a januári világbajnokságra utazó magyar keret, melynek természetesen tagja vagy. Milyen felkészülést terveztek? A hazai időjárás nem éppen optimális. 
- Igen tart a megbeszélés a közöst tréningekről az összetartásról. Sokat kommunikálunk és próbáljuk maximálisan kihasználni amíg az idő kedvező a gyakorlásra! Az időjárásra nyújtotta kellemetlenségekre próbáljuk megtalálni a megoldást, de reméljük hogy csak hideg lesz és kevés csapadék a tél folyamán és sokat tudunk a pályán lenni. A lövések pontosságát igazából akármilyen fedett csarnokban tudjuk gyakorolni, de az ugye mégsem olyan, mint egy füves pálya..!!

- Milyen elvárásokat támasztasz magad elé, hogyan szeretnél hazatérni Argentínából, illetve mi lehet a realitás?
- Az argentínai világbajnokság nagyon összetett verseny lesz. Öt napos küzdelem, nagyon hosszú és fárasztó verseny lesz, de nyilván küzdeni fogok a végsőkig, mert hát a Zöld-Fehér vérem is ezt követeli, hogy "Küzdeni Mindig Feladni Soha"!! Nincs mitől félnem bízok magamban és mindenféleképpen az első ötben szeretnek végezni Argentínába.

Játszunk egy kis kérdezz-feleleket!
Futball múlt? - Nagypálján NB II-ig jutottam Balatonlellén és az ESMTK-ban játszottam. Jelenleg a Fradi futsal csapatának tagja vagyok.
Kedvenc csapat? - Csak a FERENCVÁROS!!!
Példakép? - Simon Tibor
Munkahely, szakma? - Fodrászként dolgozom
Hobbik? - Horgászni szeretek, mindig kikapcsol
Kedvenc film? - Kifejezetten kedvenc nincsen, műfajban a horrort csípem a legjobban
Kedvenc étel? - A szerelmem főztjei

Végezetül pedig beszéljünk a tetoválásaidról!
Hányszor varrattál magadra? - Nagyon sokszor már nem sok szabad hely van rajtam, de a terv az hogy nem is marad.
Mit jelentenek számodra? - Az a lényeg számomra hogy egyedi legyen egy kicsit extrémebb az átlagnál.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése