2015. augusztus 7., péntek

Premier League csapatok a rajt előtt: Tottenham – körkép

Szombaton rajtol el a világ egyik legjobb és legerősebb bajnokságának, a Premier League-nek a 2015/2016-os szezonja. Ennek kapcsán górcső alá vesszük a meghatározó klubok háza táján való nyári történéseket. Foglalkozun kaz érkezőkkel és a távozókkal, illetve átnézzük a csapatok felkészülését. Jöjjön a Tottenham, bemutató sorozatunk hetedik és egyben záró része!  

Az érkezők névsora:  Az első fecske volt Kieran Trippier, a fiatal jobb oldali védő remek produktumot nyújtott tavaly, ám csapata a Burnley búcsúzott. A Spurs 3,43 millió fontot fizetett játékjogáért. Alex Pritchard a Brentfordtól tért vissza, s ezúttal nem adták kölcsön az angol utánpótlás válogatott középpályást. Ugyan ezt az utat járta be Tom Carroll, ő a Swanseat erősítette tavaly. Aaron Lennon is újfent Suprs mezt ölt azt követően, hogy tavaly az Evertont erősítette szintén kölcsönben. Kevin Wimmer az osztrákok nagy reménysége 4,9 millió fontért váltott klubot, s hagyta maga mögött Köln védelmét. Szintén belső védő posztra érkezett az Atletico Madridtól Toby Alderweireld, ő volt a nyár legdrágább Spurs igazolás ezidáig (11,2 millió font). Végezetül pedig meg kell említenünk Joshua Onoma nevét, a 18 esztendős támadó középpályás az U18-as csapatból jött fel és kapott profi szerződést. 

A távozók névsora: Kínába távozott a csapat brazil válogatott irányítója Paulinho, a Guangzhou Evergrande játékosa lett, a Spurs pedig 9,8  millió fonttal gazdagodott. Bongani Khumalo visszatért kölcsönszerződéséből, ám a dél-afrikai védő szerződése lejárt, s jelenleg is csapat nélkül tengeti mindennapjait. igen jó árat, 6,23 millió fontot kapott francia válogatott védekező középpályásáért Étienne Capoueért a Spurs, a Watford tette le az asztalra ezt az összeget. Younés Kaboul szintén megfordult a francia válogatottban, érte a Sunderland fizetett 3,01 millió fontot. Benjamin Stambouli a PSG-nek kellett, a 24 esztendős védekező középpályást 6,02 millió fontért cserébe tudta hazacsábítani a gall címvédő. Távozott a védelemből a román válogatott csapatkapitánya is, Vlad Chirices 4,9 millio font ellenében lett a Napoli játékosa. 

Klasszis érkezőt nem tud felmutatni a Spurs, sőt, a névsort böngészve az embernek olyan érzése van, hogy egyelőre gyengült inkább a csapat, mely még Adebayort szeretné eladni. Sok jót nem jósolunk a Tottenham számára, mely hétvégén idegenben a Manchester United otthonában a Premier League nyitómeccsén kezdi meg az új szezont. 

Játékosokra költöttek idáig: 19,53 millió font
Játékosok eladásából befolyt összeg: 29, 96 millió font

Felkészülés: Felemás felkészülést zárt a Spurs, ám mint tudjuk az eredmények nem mérvadóak. Ahhoz azonban kétség sem férhet, hogy egy jól felépített és igen nívós ellenfélgárdán van túl a londoni csapat, mely ázsiai túrával és két győzelemmel kezdett, majd az Egyesült Államokba repült és játszott mérkőzést az MLS All-Stars ellenében, mely vereséget hozott. Záró akkordnak az Audi Kupa számított, a Real Madrid túl nagy falat volt, ám voltak bíztató jelek, míg az AC Milan legyőzése nem jelentett gondot, igaz ez mostanság nem nagy kunszt...! Mérleg: 5 mérkőzés 3 győzelem és 2 vereség 6-5-ös gólarány.

A Totetnham felkészülési mérkőzései:
Malaysian XI - Tottenham 1-2
Sydney FC - Tottenham 0-1
MLS All-Stars - Tottenham 2-1
Real Madrid - Tottenham 2-0
Tottenham - AC Milan 2-0

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése