2015. augusztus 7., péntek

Premier League csapatok a rajt előtt: Arsenal – körkép

Szombaton rajtol el a világ egyik legjobb és legerősebb bajnokságának, a Premier League-nek a 2015/2016-os szezonja. Ennek kapcsán górcső alá vesszük a meghatározó klubok háza táján való nyári történéseket. Foglalkozun kaz érkezőkkel és a távozókkal, illetve átnézzük a csapatok felkészülését. Jöjjön az Arsenal! 

Az érkezők névsora: Ezidáig nem volt nagy játékosmozgás az Arsenal háza táján, ám még egy nagy dobással mindenképpen számolnak a szurkolók. Minden bizonnyal egy klasszis támadó még érkezik a csapatba. Kölcsönből visszatért, s jelenleg is az első keret tagja a 22 esztendős argentin kapus Damián Martinez, ám sok lehetőségre nem számíthat, ugyanis Petr Cech a Chelsea élő legendája Ágyússá lett. A cseh portásért 9,8 millió fontot fizetett az Arsenal. Almeriából visszatért kölcsönszerződése után a fiatal brazil tehetség Welington Silva, s hasonlóképpen tett Joel Campbell, a costa ricai szélső a Villarealt erősítette tavaly.


A távozók névsora: Távozott a csapat francia válogatott védekező középpályása, az igen csak megkopott fényű Abou Diaby. Új célállomása Marseille, az Olympique ingyen szerezte meg. Luksa Podolski éppen, hogy visszatért az Intertől, már túl is adott rajta Wenger, aprópénzt, 1,75 millió fontot fizetett érte a Galatasaray. Egy esztendős kölcsönszerződést kapott Yaya Sanogo, a 22 esztendős francia támadó az Ajaxnál bizonyíthat. Végezetül pedig a Petr Cech transzfer áldozata Wojciech Szczesny, a lengyel kapuvédő immáron az AS Roma kapuját őrzi kölcsönszerződéssel.

átható, tehát, hogy ezidáig sem nagy pénzmozgás, sem pedig nagy átalakulás nem volt az Ágyúsoknál, ám az Emiratesre még vetülni fog a szemünk a nyár folyamán, az biztos. Ami pedig a Premier League rajtot illeti, vasárnap a West Ham United ellenében kezdődik meg az idei szezon, hazai környezetben.

Játékosokra költöttek idáig: 9,8 millió font
Játékosok eladásából befolyt összeg: 1,75 millió font

Felkészülés: Fantasztikus felkészülésen van túl Arsene Wenger csapata, a kapuban pedig Petr Cech már most megmutatta, hogy miért igazolta le őt a londoni csapat. A felkészülési mérkőzések sorát egy négy csapatos ázsiai tornán (Premier League Asia Tropy) kezdte meg a csapat, mely előbb könnyedén legyőzte a szingapúri liga-válogatottat, hogy aztán a fináléban lelépje ligaellenfelét az Evertont. Ezt követően hazatért a csapat, s a már hagyományosnak mondható Emirates kupán szerepelt. A francia Lyon egy hatost kapott, míg a Wolfsburg megúszta eggyel, Petr Cech pedig lehúzta a rolót, a kupa pedig otthon maradt. Az Ágyúsok számára már el is kezdődött élesben a szezon, az FA Community Shield (Angol Szuperkupa) mérkőzésén legyőzték a Chelseat. Cech korábbi klubja ellen ünnepelhette első Arsenalos trófeáját, a cseh portás ezen a meccsen sem kapott gólt. Nem túlzás azt mondani, hogy a Premier League csapatok közül az Ágyúsok felkészülése sikerült a legjobban, legeredményesebben. Egyben maradt a csapat, a védelem roppant erősnek tűnik, s elöl is rendben vannak a dolgok. Kíváncsian várjuk, hogy mit rejteget a szezon az Ágyúsok számára... (a felkészülési meccsek nem mérvadóak)! Mérleg: 5 mérkőzés, 5 győzelem 15-1-es gólarány.

Az Arsenal felkészülési mérkőzései:
Singapore XI - Arsenal 0-4
Everton - Arsenal 1-3
Arsenal - Lyon 6-0
Arsenal - Wolfsburg 1-0
Arsenal - Chelsea 1-0

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése