2015. augusztus 21., péntek

Footgolf: A Fradi játékosai kisajátították a dobogót

A Hole Hunters Footgolf Team szervezésében augusztus 20-án az államalapítás előtt tisztelgett a sportág honi mezőnye, avagy első alkalommal került megrendezésre az I. Szent István Footgolf Kupa. A vártnál sokkal többen álltak rajthoz, a dobogót pedig kisajátították a Fradi Footgolf játékosai a felnőttek között. A remek hangulatot, a pocséknak mondható időjárás sem tudta elrontani...! 

A versenynek a  monori Paplapos footgolf pálya adott otthont. A népes mezőny a kilenc lyukú pályán háromszor masírozott végig, majd az alap flightok (így megy körbe egyszerre négy versenyző egy bíróval/pontíróval) után az eredmények tükrében új négyeseket alakítottak, s a legjobbak egymás ellenében küzdhettek a végső pontszámokért.

A verseny főszervezője Nagy Balázs így nyilatkozott a torna után - "Harminc-negyven fővel számoltunk, ehhez képest 61-en jelentek meg. Az időjárás nem volt kegyes hozzánk, az első három körben szakadt az eső és fújt a szél, de senki sem érezte rosszul magát, mindenki mosolygott. A Paplapos tulajdonosától kaptunk egy Szent István szobrot, amire minden évben felvéssük a győztes nevét. Hagyományt teremtettünk, jövőre ugyanitt találkozunk!"

A dobogót teljesen kisajátították a felnőtt kategóriában a Fradi Footgolf játékosai, az aranyéra Bogár Krisztián nyakába került, őt követte Németh Gábor, majd pedig Lengyel Béla a magyar bajnoki cím regnáló bajnoka. Béla a 3. kör után még egy ponttal vezetett, ám a 4. menetben Bogár tízzel rúgott jobbat, s fölényesen nyerte meg a versenyt.

A szenioroknál Tajtyi Róbert végzett az élen, míg a dobogóra Zsuppán Péter és Balázsi Csaba fért fel. A junioroknál Bacskai Péter, Zsuppán Donát, Kiss Roland volt a sorrend, míg a hölgyeknél Major Ila diadalmaskodott, Nagy Nixi és Pusztai Panni előtt.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése