2015. augusztus 21., péntek

Bundesliga: Idegenben a Dortmund és a Bayern - előzetes

Észre sem vettük, s máris jön a 2. forduló a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga)! Pénteken Dárdai Pálék hazai mérkőzése nyitja a  karikát, míg a kör a Mainz vendégjátékával zárul be. igazán nagy derbit nem láthatunk ezen a hétvégén, ám ez senkit ne tévesszen meg, nem maradunk jó foci nélkül! 

A Bayern München, a Borussia Dortmund és a Schalke 04 egyaránt kiválóan kezdte a 2015-16-os idényt, s a Wolsfburg, illetve a Leverksuen is hozta a kötelezőt, kérdés, hogy két mérkőzést követően ki marad még mindig hibátlan. A Werder Bremen és a Möndhengladbach szezonrajtja csalódásnak mondható, ők a javításért szállnak ringbe, igyekeznek elkapni a zsineg végét, s nem nagy hátrányt összegyűjteni pillanatok alatt. 

Dárdai Pál csapata a Hertha egy büntetőgóllal nyerni tudott idegenben, a folytatás pedig már itt is van, pénteken este a Werder Bremen lesz a fővárosiak ellenfele. 

A Schalke 04 szombaton a döntetlennel nyitó  újonc Darmstadtot fogadja, míg a Frakfurt és az Augsburg összecsapásán két csalódott csapat lép gyepre. A Wolfsburg a pazar rajtot vevő Köln otthonába látogat, a Leverkusen pedig Huszti Szabolcs korábbi csapatának a Hannovernek lesz a vendége.

A csillagos ötössel kezdő címvédő Bayern München a Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheim ellen játssza első idegenbéli mérkőzését, míg a szombati játéknapot az első fordulóban egyaránt hathatós pofonba belefutó Hamburg-Stuttgart duó zárja. 

A hagyományoknak megdelelően vasárnapra két találkozó marad, a Borussia Dortmund az újonc  és egyben győzelemmel debütáló Ingolstadt vendége lesz. Ami pedig a zárómeccset illeti, A Mönchengladbach a Mainz ellenében szerezheti meg első pontjait és ez fordítva is áll.

Péntek:
20:30 Hertha BSC - Werder Bremen (Eurosport 2)

Szombat:
15:30 Schalke 04 - Darmstadt
15:30 Eintracht Frankfurt - Augsburg
15:30 1. FC Köln - Wolfsburg
15:30 Hannover 96 - Bayer Leverkusen
15:30 Hoffenheim - Bayern München (Eurosport 2)
18:30 Hamburger SV - VfB Stuttgart (Eurosport 2)

Vasárnap:
15:30 Ingolstadt - Borussia Dortmund (Eurosport 2)
17:30 Mönchengladbach - Mainz (Eurosport 2)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése