2015. július 13., hétfő

A Chelsea leigazolta Petr Cech utódját - hivatalos

Azt követően, hogy Pert Cech a városi riválishoz az Arsenalhoz igazolt, borítékolható volt, hogy a Chelsea kapust igazol a nyáron. Sokáig nem tétlenkedett a Jose Mourinho vezette csapat, s máris megtalálta az utódot, aki minden bizonnyal csupán a kispadon kap majd helyet Thibaut Courtois mögött. 

A Stoke City nem hivatalos források szerint közel 12 millió eurót rakhatott zsebre kapusáért. Asmir Begovic immáron átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, s kézjegye ott szerepel a hivatalos dokumentumokon, melyek 2019 nyaráig szóló dátummal lettek hitelesítve. A 28 esztendős bosnyák válogatott kapusnak azonban számolnia kell a mellőzöttséggel, ugyanis aligha tudja kiszorítani, megkérdőjelezni belga riválisa pozícióját. A Stamford Bridgen megörökli tehát Petr Cech egyes számú mezét, ám a gólvonal távolinak ígérkezik a számára.

Begovic a bajnoki címvédő második nyári szerzeménye, az már korábban eldőlt, hogy Radamel Falcao Manchesterből Londonba teszi át székhelyét, s a vörös mezt kékre cseréli. A Monaco újfent kölcsönadta kolumbiai "gólzsákját". Igen igen, gólzsák, de nagyon jól bekötötték annak a zsáknak a száját az utóbbi időben...!

A Stoke City nem tétlenkedett, két kapussal már meg is erősítette keretét. Jack Butland mellé leigazolták Jakob Haugaardot, a fiatal dán kapust, illetve a veterán 39 esztendős Shay Givent. Valószínűleg Butland lesz az első számú portás és a Stoke magyar tehetségének továbbra is várnia kell, Gyollai Dániel az U21-es csapatnak a tagja, ez pedig nagy dolog, hiszen mindössze 18 esztendős. Persze egy pillanatra mindenkiben felmerült, hogy ha nem igazol a Stoke, akát kerettag is lehet, ám igazoltak, így bezárult a kör egyelőre. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése