2015. április 30., csütörtök

Német Kupa: Elmaradt a meglepetés, kiütéssel finalista a Wolfsburg

Kialakult a Német Kupa fináléja, a Borussia Dortmund ellenfele a Wolfsburg lesz, mely könnyedén zongorázta le a Bielefeld elleni elődöntőt. A csapatok között kiütközött az osztálykülönbség, a közte négy pedig több is lehetett volna, ám a vendégek a második félidőben teljesen kiengedtek. 

Bielefeld (III.) - Wolfsburg 0-4 (0-2)
Helyszín: Schüco Aréna - 26137 néző
Vezette: Tobias Welz
Gólszerzők: - ill. Arnold (8., 55.), De Bruyne (32.), Perisic (51.)
Sárga lap: - ill. De Bruyne (27.)

Bielefeld: Schwolow - Dick, Börner (Hornig 46.), Salger, Schuppan - Junglas, Schutz, Hemlein, Muller (Ulm 65.), Mest - Klos (Van der Biezen 76.). Vezetőedző: Meier

Wolfsburg: Benaglio - Rodriguez (Schafer 73.), Klose, Naldo, Vierinha - Gustavo, Arnold, Perisic (Schürrle 69.), De Bruyne (Guilavogui 54.), Caligiuri - Dost. Vezetőedző: Hecking

Már az kész csoda volt, hogy a harmadik ligás csapat eljutott idáig, igaz a Bielefeld vezeti bajnokságát, s jövőre minden bizonnyal már a másodosztályban bizonyíthat. Ennek ellenére az első pillanattól fogva kiütközött a felek közti különbség, Hecking csapata ragadta magához a kezdeményezést, s Arnold révén már a 8. percben megszerezte a vezetés. A hazaiak nem igazán tudtak veszélyes helyzeteket kialakítani, támadásaik többnyire a Wolfsburg védő harmadában elhaltak. Bő fél óra után aztán már kettő állt az eredményjelzőn a vendég csapat neve mellett. Egy szabadrúgást követően Dost fejelte középre a labdát, ott Gustavo emelkedett a legmagasabbra, s bólintott Schwolow kapujába. 

A fordulást követően aztán visszajöhetett volna a meccsbe a hazai csapat, ez nem a publikumon múlott, halkan megjegyeznénk, hogy fantasztikus atmoszférát varázsoltak a hazai fanatikusok. A 47. percben egy Dick lövés a felső kapufán halt el, a túloldalon pedig egy gyors dupla volt a válasz, előbb Perisic, majd Arnold talált újra a hálóba. A fiatal középpályás ezzel keretbe zárta a mecset, a Wolfsburg kiengedett, s mondhatni egészen unalmasan csorgott le az utolsó fél óra, pár apró helyzet és egy csomó csere tarkította a játékot.

A Wolfsburg ezzel finalista, ellenfele pedig a Borussia Dortmund lesz. A felek jövő hónap utolsó szombatján Berlinben találkoznak majd össze.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése