2015. április 30., csütörtök

CONCACAF Bajnokok Ligája: Mesterhármas a döntőben, csúcson a Club America

Története hatodik CONCACAF Bajnokok Ligája győzelmét ünnepelhette magyar idő szerint éjjel a Club America azt követően, hogy a hazai 1-1-es döntetlen után a a Montreal otthonában fölényes győzelmet arattak. 

Montreal Impact - Club America 2-4 (1-0)
G: Romero (8.), McInerney (89.) ill. Benedetto (50., 66., 81.), Peralta (64.)

Egy kis történelem: A Montreal Impact a CONCACAF Bajnokok Ligája 1962 óta íródó történetének első kanadai döntőse volt, ám az első győztesre még várni kell az eredmény tükrében. A rekordbajnok a Club America nagy riválisa a Cruz Azul volt, mely tavaly hódította el legutoljára a címet, most 6-6 diadalnál tartanak a csapatok. A Club America legutóbb 2006-ban játszott döntőt, s ült fel a trónra a Deportivo Toluca ellenében. Fontos ls kiemelendő, MLS csapat sem ült még fel a trónra, hatalmas a mexikói hegemónia. Döntőt játszott eddig a két ízben a Los Angeles Galaxy, a D.C. United és a Real Salt Lake is, ám ahogy az Impact, úgy ők is elbuktak. 

Telt ház, több mint 60 ezer néző és fantasztikus atmoszféra fogadta a csapatokat, s az idegenben elért 1-1-es döntetlen után bizakodhat lehetett az Impact. Hát még a 8. perc után, amikor is rezgett a háló, Romero vezette keresztül a labdát a büntetőterületen belül, majd a lábtengerben valahogyan utat talált a labda. A félidőben rosszul állt a Club America szénája, azonban a második félidő róluk szólt. Még az első játékrészben szereztek egy kapufát, az Impact pedig ziccert rontott, mely mint később kiderült megbosszulta önmagát. Az 50. percben aztán egalizált a Benedetto révén a Club Amercica, a henger pedig beindult, az argentin találata, félollója pedig szépségdíjasra sikeredett. Ezt követően akár büntetőhöz is juthattak volna a vendégek, ám a játékvezető sípja néma maradt. A 64. percben aztán Peralta is feliratkozott a gólszerzők közé, ekkor pedig már a vendégeknek állt a zászló. Hát még két perccel később Benedetto másodjára is betalált, ezzel gyakorlatilag lezárva a párharcot. A 81. percben aztán triplázott az argentin, aki ezzel beérte csapattársát Peraltat a góllövőlista élén. A meccset egy McInerney  találat zárta, ám ez már csak szépségtapasz volt, pillanatokkal később kezdődhetett az önfeledt mexikói ünneplés.

A torna gólkirályi címét holtversenyben két Club America játékos szerezte meg, a visszavágón jegyzett mesterhármasával ugyanis az argentin Benedetto beérte mexikói társát Peraltat, aki egy találattal vette ki a részét a sikerből.

A góllövőlista élmezőnye:
1. Benedetto (Club America), Peralta (Club America) - 7 gól
3. Nahuelpan (Pachuca), A. Rodriguez (Saprissa), Y. Ruiz (Herediano), Zuniga (Club America) - 5 gól

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése