2015. április 18., szombat

Kelendő lehet a nyáron a Basel gólgyárosa

Nagyon úgy fest, hogy a Basel zsinórban hatodszor is megnyeri a svájci bajnokságot, ám a csapat nem rendelkezik ahhoz kellő anyagi tőkével, hogy meghatározó csapattá váljon a nemzetközi porondon. Évről évre a legjobbak között bizonyíthat a csapat, s mindig a horogra akad egy-egy sztárcsapat skalpja, ám az igazán nagy eredmény nagyon távoli. Ez nem csoda, hiszen évről évre új csapatot kell építeni, a legjobbakat ugyanis levadásszák a nyugat európai nagyhalak. Így lehet ez a nyáron is, a csapat házi gólkirálya Gashi igen kelendő lehet. 

Shkelzen Gashi az FC Zürich neveltje, nevelőklubjában nem futott be karriert, rendre a kölcsönszerződések aláírása jutott számára, míg nem 2012-ben az Aarau leigazolta, s egy jó szezon után (29 meccs 19 gól), máris nevelőegyüttese ősi riválisa a városi ellenfél Grashoppers keretében találta magát. A Grashoppers az utóbbi években a Basel legnagyobb riválisának számít, Gashi pedig két szezon alatt 72 mérkőzésen 26 gólt és 12 gólpasszt jegyzett, a nyáron pedig lecsapott rá a Basel, s 1,5 millió euró ellenében megegyeztek a felek.

Gashi mondhatni egy későn érő játékos, nehezen indult be a karrierje, azonban most 26 esztendősen rengeteg szem szegeződik rá, mérkőzésről mérkőzésre játékosmegfigyelők figyelik játékát. A szezon még nem ért véget, Gashi mutatói pedig igen impozánsak, minden sorozatot figyelembe véve 31 mérkőzésen 25 találatot jegyez, s a Bjanokok Ligájában is bemutatkozhatott, sőt gólt is lőtt. 

Ami az esetleges kérőket illeti, konkrét csapatokról nem szeretnénk beszélni, nem tisztünk találgatni, ám úgy hírlik, hogy Bundesliga és Premier League csapatok képviselői is többször meglátogatták mostanság a Basel mérkőzéseit. Ami pedig a pénzügyi részleteket illeti, Gashi ára eddig soha nem látott magasságokban (5 millió euró), míg szerződése 2018-ig érvényes, így a Basel igen szép összeget tehet zsebre, akár egy 10 millió euró körüli összeg is befuthat. Ezt persze majd meglátjuk nyáron...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése