2015. március 25., szerda

Felkészülés: Nigéria kikapott, Kamerun visszatért a helyes útra

A szerdai nap folyamán megkezdődtek a válogatott mérkőzések, azon belül pedig a felkészülési találkozók. Elsősorban az afrikai csapatok voltak szem előtt, gólzáport nem láthatunk, meglepetések azonban születtek. 

Nigéria - Uganda 0-1 (0-0)
G: - ill. Miya (81.)

Nigéria nem jutott ki a februári kontinensviadalra, s továbbra sem megy a csapat szekere, ezúttal hazai pályán szenvedett vereséget a zöld-fehér alakulat Uganda ellenében. A vendég csapat ellenben egyre több meglepetést okoz, Ghána után Nigéria skalpja is a tarsolyban van rövid időn belül. 

Indonézia - Kamerun 0-1 (0-1)
G: - ill. Aboubakar (35.)

Öt döntetlen és egy vereség után ismételten visszatért a győzelem ösvényére Kamerun nemzeti csapata, mely idegenben Indonézia ellen nyert. A győztes találatot, mely egyben az egyetlen volt a mérkőzésen Aboubakar szerezte a Porto fiatal csatára.

Ghána - Namíbia 1-0 (0-0)
G: Baffour (90+4.) ill. -

Az Afrika Kupa fináléjában elszenvedett vereséget követően most játszotta első mérkőzését Ghána, mely nem nyújtott túl meggyőző teljesítményt Namíbia ellen, ám a ráadásban Baffour góljával megnyerte a meccset. Ezen találkozókon nem az eredmény számít, a mutatott játékkal pedig nem lehet elégedett a hazaiak kapitánya.

Grúzia - Málta 2-0 (0-0)
G: Kankava (83.), Qazaishvili (90+2.) ill. -

A grúz futball az utóbbi években elmozdult a sereghajtó nemzetek közül, jó pár ordas meglepetéssel szolgáltak a kvalifikációs sorozatokban, ezúttal pedig hozták a kötelezőt Málta ellen. A találkozó igaz csak a végjátékban dőlt el.

Szvázifüld - Dél-Afrika 1-3 (0-0)
G: Badenhorst (65.) ill. Hlatshwayo (51.), Mnyamane (52.), Masongo (86.)

A 2010-es világbajnokság házigazdája már az Afrika Kupán is roppant tetszetős, szép és nézhető focival rukkolt elő, ám a csapatnak még meg kell tanulnia eredményesnek is lenni, s a megszerzett előnyt nem eladni. A mai meccs jó bizonyosságvolt arra, hogy továbbra is jó úton halad a csapat. Elég volt egy rövidzárlat és a vendég csapat egy perc alatt két gólos előnyt szerzett. Bár a hazaiak visszajöttek a meccsbe, s izgalmasra sikeredett a végjáték, Masongo gólja feltette az i-re a pontot.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése