2015. március 25., szerda

El Clasico utózönge: CR7 eltiltást kaphat...!

Úgy fest a Spanyol Labdarúgó-szövetség példát kíván statuálni a Real Madrid aranylabdás klasszisával CR7-el, aki utólagos eltiltást is kaphat gólöröme végett. Az ügy igen érzékeny és szigorúnak tűnhet, kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a vége. 

Az európai labdarúgásnak van egy úgynevezett "sötét múltja", ezt igyekeznek visszaszorítani, ám a probléma sokakat aggaszt. A lelátókon helyet kap a rasszizmus, a  nacionalizmus és a szélsőségesség, ez pedig nem helyes.

Mint ismeretes Cristiano Ronaldo a hétvégén gólt szerzett a Npu Campban, majd kézmozdulatokkal hergelte a közönséget, csendre intette a katalán szurkolókat, ezt pedig a zöld asztal mellett ülők nehezményezik. Ángel María Villar a szövetség elnöke így fogalmazott az üggyel kapcsolatban - "Óvatosnak kell lenni az ilyen provokatív megnyilvánulásokkal. Bármi olyasmi, ami agresszivitást válthat ki a nézőkből, vagy csak hergelheti őket, szankciókat vonhat maga után. Pénzbüntetés vagy eltiltás is lehet az ügy vége. Még dolgozunk rajta." 

Mint ismeretes az idei szezonban már emberáldozatot is követelt a szurkolók vandalizmusa, így igen érzékeny pont ez a téma most a La Ligában.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése