2015. március 12., csütörtök

Európa Liga: Rangadókkal folytatódik a sorozat - előzetes

Csütörtökön folytatódik a kontinensünk második számú kupasorozata az Európa Liga. Odavágós mérkőzések következnek, méghozzá nyolcaddöntős párharcok. A mezőny igen nívós, nagyon színvonalas, kitűnő párharcok, igazi rangadók és csúcsfoci várható. A slágermeccsnek a szakértők többsége a Wolfsburg és az Inter összecsapását tartja, de lesz olasz és spanyol derbi is, sőt Dzsudzsák Balázsért és csapatáért is szoríthatunk. Öt mérkőzést a televízió is közvetít! 

Az orosz és az ukrán csapatok a sorsoláson elkerülték egymást, ez kiemelt kitétel volt, a két ország között húzódó politikai és katonai konfliktus végett. A nyolcaddöntők sorát a hazai pályán kezdő orosz listavezető a Zenit kezdi meg a leghamarabb az időeltolódás végett. Ellenfelük a Torino lesz, mely már így is nagy meglepetésre jutott el idáig, a párharc abszolút esélyesének az orosz klub számít, melyet sokan a végső győzelemre is esélyesnek tartanak. 

Három találkozó veszi kezdetét 19 órakor, közülük a Wolfsburg és az Inter összecsapását övezi a legnagyobb figyelem és felhajtás. A német klub fantasztikus tavaszt produkál, De Bruyne és Dost kimagaslóan teljesít, de igazából ez az egész csapatról elmondható. Az Inter ellenben bukdácsol, de a keretét tekintve igen erős és ha elkapja a fonalat, akkor retteghetnek az ellenfelek. Paraz meccsre van kilátás, a támadófocit pedig a Wolfsburg garantálja. Az ukrán Dnipro hazai pályán fogadja a holland Axajot, míg a Liverpoolt búcsúztató, s hazájában remekül szereplő Besiktas a Club Brugge vendége lesz.

Késő este négy találkozót játszanak. Köztük van a Dinamo Moszkva vendégjátéka Nápolyban, ahol minden bizonnyal ott lesznek a Lazio elöljárói is, hogy figyelemmel kövessék Dzsudzsák Balázs játékát. Az egyetlen állva maradó Premier League csapat az Everton a Goodison Park gyepén fogadja a Dinamo Kijevet, míg másik két párharc igazi autonóm derbit hoz el nekünk. A pazar formában lévő Fiorentina a döntetleneket halmozó, s egyre több kritikát kapó AS Romát fogadja, míg spanyol földön csap össze a Villareal és a Sevilla.

18:00 Zenit Szentpétervár - Torino (Digi Sport 2)
19:00 Dnipro - Ajax
19:00 Wolfsburg - Inter (Digi Sport 1)
19:00 Club Brugge - Besiktas
21:05 Everton - Dinamo Kiev
21:05 Villarreal - Sevilla (Digi Sport 2)
21:05 Napoli - Dinamo Moszkva (Story 4)
21:05 Fiorentina - AS Roma (Digi Sport 1)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése