2015. február 16., hétfő

Messi újabb mesterhármasa! - elképesztő forma

Bizonyára sokan emlékeznek még a szezon eleji sok kritikára, illetve a házon belüli problémákra, melyet a sajtó igen hosszasan boncolgatott, boncolgat még mindig. Nos, Messi, illetve a Barca játékán ez nem éppen látszik, hol van már a szezon eleji forma...! A szerepek megcserélődtek, jelen pillanatban a Real Madrid él meg kisebb hullámvölgyet míg a katalánok szárnyalnak. A csapat legutóbbi 11 mérkőzését megnyerte (La Liga, Copa del Rey), míg Lionel Messi utóbbi hat bajnokiján rendre eredményes tudott lenni. 

Éleződik a harc a spanyol bajnoki címért, a gólkirályi elismerésért és az Aranycipőért egyaránt. A katalánok immáron egy pontra vannak csak a Real Madridtól, míg Messi eltüntette a különbséget és immáron csak két egységre van a királyiak portugál klasszisától. Minden nyitott tehát, remek végjátékra van kilátás.

Messi vasárnap esti triplájával, mely negyedik volt a bajnokságban immáron 26 gólnál jár, legutóbbi 6 mérkőzésén pedig 11 gólt jegyez, s 7 alkalommal gólpasszal segítette csapatát. A szezon egészét figyelembe véve 33 mérkőzésen 37 gólt és 21 gólpassz fűződik a nevéhez, ami elképesztő.

Végezetül pedig egy megjegyzés: Ne dőljetek be a sajtónak! Ha Ronaldo, vagy Messi fut gyengébb heteket, egyből mindenki arról beszél, hogy nekik leáldozott, csapaton belül összevesztek, bánatosak, távozni akarnak. Egy-egy gyengébb periódus csak jó ürügy a sajtó számára, sokszor üres mondatokkal. Ők is emberek, nem gépek, nekik is vannak érzéseik, erősebb és gyengébb napjaik, periódusaik. Magánéleti problémáik és gondjaik. Ezen két zseni (Cristiano Ronaldo és Lionel Messi) olyan magasra tette a lécet az utóbbi években, hogy ezen szint tartása szinte lehetetlen. Ne várja el senki tőlük, hogy minden szezonban 50 gólt rúgnak majd, azt pedig főleg ne, hogy ezen rekordokat döntögetni fogják. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése