2015. február 16., hétfő

Előzött a Barca, a Real a visszapillantóban - statisztika

A futballszerető, precíz szurkolók szeretnek elmerülni a statisztikákban, a számok bűvöletében. Elolvadt a Real Madrid előnye, avagy előzött a Barca, igaz nem a tabellán, hanem egy statisztikai rovatban, mely a szezonban lőtt gólok számát rablikában ékeskedik. 

Noha a két ősi rivális a Real Madrid és a Bacelona között nem is olyan régen még hatalmas volt a különbség a lőtt gólok tekintetében, az elmúlt másfél hónapban nagyot fordult a világ. A katalánok nagyon elkapták a fonalat, a Messi, Neymar, Suarez trió dübörög, ellenben a Real Madrid kisebb hullámvölgybe került, a Ronaldo, Benzema, Bale trió már nem olyan eredményes. Sokan azt mondják, a portugál klasszis azóta ilyen, mióta párja Irina elhagyta, a számokat összevetve pedig ebben akár lehet is valami. De maradjunk a száraz tényeknél. 

A katalánok 12 tétmérkőzésen vannak túl 2015-ben, vereséggel kezdtek a Real Sociedad ellenében, azóta azonban ellenállhatatlanok. Összességében ezeken a mérkőzéseken 42 gólt szereztek, mely elképesztő meccsenkénti 3,5-ös átlagot ad. 

A Real Madrid ezen periódusban 10 mérkőzést vívott (azért kevesebbet, mert búcsúzott a spanyol kupától), ebből pedig három vereséggel egy pedig döntetlennel zárult. Ami a lőtt gólok számát illeti az átlag 1,9, tehát 19 alkalommal rezgett az ellenfelek kapuja, mely nem rossz, de jócskán elmarad a katalánok szárnyalásától. igaz a legfontosabb mutatóban, még mindig a királyiak vannak elől, ez pedig a bajnokságban szerzett pontok száma.

Ami pedig az egész szezont, minden sorozatot illet, előztek a katalánok 36 tétmeccsen immáron 110 rúgott gólnál járnak (3,05-ös átlag), míg a királyiak 38 meccsen 108-nál tartanak, ez 2,84-es mérkőzésenkénti mutató. Ami a két trió az MSN és a BBC összehasonlítását illeti, nemsokára részletes elemzést olvashatnak róla oldalunkon a FociClub.hu-n.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése