2015. február 9., hétfő

Diego Simeone fia lehet Argentína új csillaga

Argentína egyszerűen árasztja a jobbnál jobb támadókat a világ számára, összeszámolni is nehéz, hogy hány kiváló csatár szerepel Európában. Könnyen elképzelhető, hogy nemsokára bővül a lista, ugyanis Diego Simeone, az Atletico Madrid trénerének fia remek kvalitásokkal van megáldva. 

A 19 esztendős Giovanni Simeone a River Plate csapatában nevelkedett, s jelenleg a felnőtt csapat tagja. A szakemberek nagy jövőt jósolnak neki, tudását pedig az u20-as Dél-Amerika-bajnokságon csillogtathatta. Nem is akár hogyan, ugyanis Argentína kontinensbajnok lett, míg az ifjú Simeone gólkirály.

Igazi seregszemle volt ez a torna, hiszen kilenc mérkőzést játszottak azok, akik bejutottak a legjobb hat csapat közé, ugyanis nem egyenes kieséses rendszerrel végződött a végjáték, hanem körbejátszással tabellás rendszerben.

Íme Argentína győzelmi menete, illetve Giovanni Simeone góljai:
Főcsoport:
Argentína - Ecuador 5-2 (2 gól)
Argentína - Paraguay 0-1
Argentína - Peru 6-2 (2 gól)
Argentína - Bolívia 3-0 (2 gól)
Döntő csoport:
Argentína - Peru 2-0 (1 gól)
Argentína - Kolumbia 1-1
Argentína - Brazília 2-0
Argentína - Paraguay 3-0 (2 gól)
Argentína - Uruguay 2-1

Ami az ifjú játékos piaci árát illeti, a transfermarkt.de friss mai becslés alapján 2 millió euróra taksálja árát, míg a River Plate és közte 2017 nyaráig érvényes kontraktus van. Bizonyára sok klub felfigyelt játékára, a neves német oldal az Udinese csapatát az érdeklődők között tartja számon, míg más portálok arról cikkeznek, hogy apja mellett az Atletico Madridban lesz helye. Ez azonban a jövő zenéje, egy biztos, nem most hallunk utoljára az ifjabbik Simeonéről, akinek apja az egyik közösségi oldalon a torna megnyerését követően így üzent - "Ez az erőfeszítés és a munka jutalma. Élvezd ki a csapatoddal!"

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése