2015. február 9., hétfő

Bundesliga: Így fest a góllövőlista élmezőnye

A mögöttünk álló héten két fordulót is rendeztek a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga), ennek megfelelően pedig a góllövőlista élmezőnyében is történtek változások.  

Továbbra is Meier a Frankfurt támadója az éllovas, bár a Wolfsburg ellen nem tudott eredményes lenni, de az Augsburg hálóját megrezgette. Előnye azonban csökkent, ugyanis Robben mind a Schalke, mind pedig a Stuttgart kapuját bevette. Őrzi pozícióját a dobogó harmadik fokán Choupo-Moting a Schalke 04 támadója, azonban immáron holtversenyben, ugyanis a szárnyaló Werder Bremen legeredményesebbje Di Santo beérte.  Előbbi pedig nem tudott az utóbbi két fordulóban a hálóba találni. 

A nyolc gólosok mezőnyét erősíti továbbra is Bellarabi a Leverkusen és Okazaki a Mainz legeredményesebbje, egyikük sem tudott gólt szerezni, ahogyan csapatuk sem szerepelt maradandóan. Ellenben csatlakozott hozzájuk De Bruyne. A belga játékos fantasztikus formában van, azt követően, hogy kétszer talált a Bayenr hálójába, a Frankfurt ellen egyszer, míg a Hoffenheim ellen kétszer volt eredményes, ezzel az utóbbi három meccsén 5 gólt jegyez. 

A hét gólosok mezőnye igen tág, kilencen is vannak, éistámkra Huntelaar és Götze mellett a Dortmund szekerét toló Aubameyang került. Ezen felül még hét gólos: Bobadilla, Joselu, Kruse, Lewandowski, Thomas Müller és Seferovic.


Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése