2015. január 16., péntek

Nagy visszatérés: Ronaldo 38 esztendősen újra stoplist húz

A tél egyik ha nem a legnagyobb meglepetését minden idők egyik legjobb brazil labdarúgója a 38 esztendős Ronaldo szolgáltatja. A Fenomén becenévre hallgató, 2011-ben visszavonuló klasszis ugyanis bejelentette, hogy újra stoplist húz. 

A meglepő bejelentést Ronaldo a csütörtöki nap folyamán sajtótájékoztató keretein belül tette meg az Egyesült Államokban, ahol tíz százalékos tulajdonjoga van a második vonalban (NASL) szereplő Fort Lauderdale Strikers csapatában.

Ronaldo úgy nyilatkozott, hogy amennyiben a teste engedi, visszatér, nem lesz könnyű, de készen áll az edzésmunkára. Ez a sport a szerelme, imád játszani, ha valamikor, akkor most kell még egy kicsit rúgnia a bőrt. Tiszában van súlyfeleslegével, az utóbbi években mozgásszegény életet élt. jelezte, hogy nem könnyű fitté válni, de ő megpróbálja.

Amennyiben tényleg sikerül a visszatérés, a Fort Lauderdale Strikers és a New York Cosmos összecsapásain  Ronaldo-Raúl párharcnak lehet szemtanúja a futballtársadalom, ugyanis a spanyol támadó csapata is ebben az osztályban érdekelt.

Ronaldo korábban két ízben is megkapta az Aranylabdát, a brazil válogatottal pedig világbajnokságot nyert, csak hogy pár nívósabb elismerést említsünk "szerény" sikertörténetéből. Legszebb éveit a Real Madrid mezében töltötte, de volt az FC Barcelona, az AC Milan és az Internazionale labdarúgója is.

A bajnokság május közepén rajtol, három hónap felkészülés áll a brazil rendelkezésére.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése