2015. január 16., péntek

Eligazolhat a CSZKA Moszkva brazilja

Az utóbbi esztendők egyik legnagyobb melléfogása volt a CSZKA Moszkva részéről a fiatal brazil támadó középpályás Vitinho leigazolása. Másfél esztendő után véget érhet a "szerelem". 

Vitinho még mindig csak 21 esztendős, két és fél esztendővel ezelőtt került fel a Botafogo felnőtt csapatba, ahol 16 mérkőzésen lépett pályára, 4 gólt és 4 gólpasszt jegyzett, teljesítménye pedig meggyőzte a CSZKA Moszkva vezetőit. Az orosz klub az akkori becsül piaci érték (3 millió euró) több mint a háromszorosát fizették ki (9,5 millió euró) az ifjú titánért, aki azonban Európában, pontosabban az orosz ligában csődöt mondott. Elmaradt a nagy bemutatkozás, Vitinho csupán epizódszerepeket kapott, nem tudta magát a kezdőcsapatba verekedni. Ami az idei szezont illeti több ízben is sérüléssel bajlódott, mindössze 5 mérkőzésen kapott 131 percnyi lehetőséget. Ezen történések ismeretében nem csoda, hogy a moszkvai klub megválna a braziltól. 

Anyagilag mindenképpen bukta lesz a történet a CSZKA számára, ám ez így nem mehet tovább. Úgy fest a fiatal brazil hazájából kap mentőövet, az Internacional csapata lehet következő klubja. Anyagi részleteket nem tudni, de biztosan nem beszélhetünk nívós összegről.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése