2015. január 13., kedd

Hoppá - Brazil válogatott csatárt igazolt a kínai bajnok!

Európa helyett nagy meglepetésre Kína felé vette az irányt Ricardo Goulart a Cruzeiro egyszeres brazil válogatott támadója. Egyre nagyobb a potenciál a Super League névre hallgató ázsiai pontvadászatban, az átigazolási összeg pedig európai kereteket öltött. Új éra kezdődhet a jelenkori labdarúgásban. 

A szakemberek szerint jó lehetőség rejlik a 23 esztendős gólfelelősben, mindenki arra számított, hogy a nyáron Európa felé veszi az irányt a Cruzeiro támadója, aki iránt az AS Monaco érdeklődött. Ricardo Goulart a mögöttünk álló évadban bajnokságot nyert, a góllövőlistán pedig három góllal elmaradva a harmadik helyet szerezte meg. Piaci árát tekintve a transfermarkt.de 16 millió euróra taksálja játékjogának az árát, ezen adatok tükrében pedig zsíros európai szerződés nézett ki a számára. Ennek ellenére Goulart a regnáló kínai bajnokot, az utóbbi évek sikercsapatát a Guangzhou Evergrandét választotta.

A korábbi aranylabdás Fabio Cannavaro irányítása alatt készülő csapat 15 millió eurót fizetett  Goulart játékjogáért a Cruzeironak, míg a felek pontosan nem tudni meddig kötöttek kontraktust.

Goulart, aki tavaly év végén bemutatkozhatott a Selecao címeres mezében nem az első nívósnak tekinthető játékos, aki a kínai pontvadászatot választja. A Super League egyre vonózóbb a játékosok számára, hiszen anyagiakban is kezd felnőni, egy új kiaknázatlan és ismeretlen piac, egy országban, melynek népessége 1,4 milliárd főre rúg. A labdarúgás egyre népszerűbb, ahol pedig néző és szurkoló van, ott pénz is...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése