2014. december 8., hétfő

Real Madrid: A Barcát és Messit gyalázták a lelátón

Komoly büntetés elébe néz a Real Madrid, erről ír a  sport.es, ugyanis a Cetlta Vigo elleni mérkőzés során több ízben is a Barcelonát, illetve Lionel Messit gyalázták egyes szektorok szurkolói. Az LFP büntetni fog, erős fellépés várható a verbális gyűlöletkeltés ellen. 

Mint ismeretes egy héttel korábban az Atletico Madrid huligánjai feketítették be a hétvégét, ugyanis egy Depor szurkoló életét vesztette a hazai szurkolók keze által. Az eset súlyos következményekkel és óvintézkedésekkel jár, figyelmeztető jel volt. Cél a megelőzés, az eszkalálódás folyamatának megállítása, a rasszizmus visszaszorítása.

Az óvintézkedések első áldozata a Real Madrid lehet, melynek egyes szertoraiban a szurkolók nem tudtak viselkedni a Celta Vigo elleni 3:0-ra megnyert mérkőzés folyamán, rigmusokkal gyalázták a legnagyobb riválist és annak játékosát. Zúgott a "Puta Barça es, puta Barça es", illetve a "Messi es subnormal", ez pedig következményeket von maga után.

A pénzbüntetés nagyságát egyelőre nem lehet megtippelni, az azonban biztos, hogy nem mennek el szó nélkül az eset előtt, hiszen Miután Javier Tebas a szövetség elnöke nemrégiben emelt szót a verbális gyűlölködés visszaszorítása mellett.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése