2014. szeptember 4., csütörtök

AS Monaco: Intő jelek és szurkolói lázadás

Közleményt adtak ki az AS Monaco szurkolói, melyben a klub vezetőségét ekézik - "Becsaptak minket. Hittünk a klubvezetők szavainak, akik félrevezettek minket üres szlogenekkel, a keret megerősítésére vonatkozó, be nem váltott ígéretekkel. Kérjük vissza a bérleteink árát!"  

A hercegségi klub tavaly tért vissza a francia élvonalba és orosz tulajdonosának köszönhetően az átigazolási piac egyik legaktívabb tagja volt, több mint 160 millió eurót költöttek játékosokra, ennek pedig meg is lett az eredménye, a korábbi BL-döntős a PSG mögött ezüstérmes lett és ezzel kiharcolta az európai elitben való automatikus részvétel jogát. Eddig minden szép és jó, ám ami ezt követően jött az eddig hűen tükrözi az Anzhi Mahacskala történetét orosz földön. Jöttek vettek, eladtak, s kiestek, mondhatni eltűntek a futballpalettáról.

Nos, ahogyan azt a szurkolók is megfogalmazták, előzetesen a vezetők nem azt ígérték, hogy eladjáj a csapat vezéregyéniségeit, hanem hogy még erősebbé teszik a keretet. Mint tudjuk ebből semmi nem valósult meg, szárigazolása nem volt a nyáron a hercegségieknek, sőt igazán pénzt sem költöttek. Az egyik legtöbb bevételt elkönyvelő együttesként zártak, főként Falvao kölcsönadása és James Rodriguez eladása nyomát. Azonban nem csak ők távoztak, érdemes megemlíteni Obbadi, Abidal és Riviére klubváltását is. Emellett a bérletárak drasztikusan növekedtek, ennek tükrében pedig pénzüket követelik vissza a fanatikusok.

Az olaj a tűzre a szezonnyitány volt, ugyanis négy forduló elteltével csupán 16. helyezett a klub, mindössze négy szerzett ponttal, Ebből ráadásul hármat Falcao fejesének köszönhetnek. Ez eddig kísértetiesen emlékeztet az Anzhi esetére.... Intő jelekből tehát nincs hiány...

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése