2014. augusztus 15., péntek

A pénz diadala, avagy a szakmai szempont nem számít

Elhagyja a Marseille csapatát a 24 esztendős brazil középső védő Lucas Mendes és a dúsgazdag arab országban Katarban folytatja pályafutását, jelentette be új klubja az El Jaish SC. 

A 2007-ben alapított együttes az előző szezonban ezüstérmes lett, ezzel pedig indulási jogot nyert az AFC Bajnokok Ligája selejtezőkörébe. Lucas Mendes szerződésének feltételeit hivatalosan még nem jelentették be, ám egyes források tudni vélik, hogy 5 millió eurót kap érte francia klubja, fizetése pedig sokkalta magasabb lesz, mint eddig volt. Nem a szakmaiság számít, hanem a pénz, ezt kijelenthetjük, ugyanis egy valamirevaló, ambiciózus játékos nem Katarban képzeli el a jövőjét, egy olyan pontvadászatban, ahova a veterán sztárok járnak levezetni némi jó pénzért cserébe. A katari Premier League azért nem egy francia élvonal, a kettő nem igazán említhető egy lapon.

Az El Jaish SC nem fukarkodik, ami a légiósok számát illeti, a keretben található, a brazil Nilmar, a nigériai válogatott Kalu Uche, a Rennes korábbi kiválósága Jirès Kembo Ekoko, de említhetjük Wagner Ribeiro, és Ivanildo Rodrigues nevét is.

Arrow 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése