2014. július 19., szombat

Három jelölt a brazil válogatott kispadjára

A világbajnoki kudarcot követően lemondott posztjáról Luiz Felipe Scolari, akinek utódját keresik most Brazíliában. Egyenlőre három név van a talonban, mindhárman brazilok, egyikőjük pedig nemrégiben már ült a Selacao kispadján.

Dunga: A játékosként 1994-ben világbajnokságot nyerő, a címeres mezt magára 91-szer öltő Dunga 2006-ban került a brazil válogatott élére, s lemondott a 2010-es világbajnokságot követően, miután a hollandok a negyeddöntőben jobbnak bizonyultak. Irányítása alatt jól szerepelt a csapat, Copa América és Konföderációs Kupa győzelmet ünnepelhetett a brazil nép. Az 50 esztendős tréner ráadásul jelenleg munkanélküli, miután 2013-ban nem egész egy esztendőnyi ténykedést követően felállt az Internacional kispadjáról. 

Tité: Teljes nevén Adenor Leonardo Bacchi a Gremio, az Internacional és a Corinthians sikeredzője. Legutóbb 2010 ás 2013 között a Corinthians trénereként dolgozott, a csapattal brazil bajnokságot, a Libertadores kupát és a FIFA-klubvilágbajnoki címet is nyert, jelenleg pedig munkanélküli. Az 53 esztendős szaktekintély Európában még soha nem dolgozott, a szakmát 1990-ben kezdte. 

Muricy Ramalho: A Sao Paulo egykori játékosa és jelenlegi vezetőedzője. Neve 2010-ben Dunga lemondásakor is felmerült, ám mint tudjuk, akkor a választás nem rá esett. Korábban a Santos csapatával is szép sikereket ért el, számtalan brazil klubban megfordult, edzői pályafutását 1993-ban kezdte.

A fent említett három név mellett természetesen bedobták Jose Moutórinho és Guardiola nevét is, ám ez csak spekulációnak bizonyult, mindkét trénernek szerződése van klubcsapatával, a híreszteléseket pedig meg is cáfolták.

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése