2014. április 7., hétfő

Llorente szállította a Juve győzelmét!

Hozta a kötelező győzelmet a Juventus az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 32. fordulójának hétfő esti meccsén, melyet a listavezető Fernando Llorente villám duplájával döntött el. 

Juventus - Livorno 2-0 (2-0)
G: Llorente (32., 35.) ill. -

A mérkőzés egy remek Livorno támadással kezdődött, Emeghara 22  méteres lövésénél Buffon komoly mozdulatsort kényszerült bemutatni, a továbbiakban sok öröme nem volt a vendégeknek. Llorente és Tevez is elemében volt, s ha kicsit pontosabbak lettek volna, tíz perc alatt lerendezhette volna a listavezető a meccset. A mérkőzés első harmadát követően aztán jött Llorente és ezúttal nem hibázott, előbb egy élményszámba menő bombagólt ragasztott a bal felső sarokba Tevez passzát követően, majd három minutummal később Pirlo szöglete után fejjel duplázta meg csapata előnyét.

A második félidőben némileg leültek a hazaiak, mely rányomta a meccsre a bélyegét, ám a Livorno így sem tudott komolyabb veszélyt okozni. Ha Llorente pontosabb, akkor ismételten szerezhetett volna két gólt és mesternégyessel zárhatta volna a kieső elleni meccset, ám erre nem került sor, a gépezetbe prszemek csúsztak.

Győzelmével a Juve szépen halad a címvédés irányába, előnyük ismételten nyolc pont a második AS Romával szemben, míg a Livorno továbbra is kieső helyen van, hátránya két pont a már bennmaradást érő helyen táborozó Bologna ellenében.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése