2014. április 7., hétfő

Komédia, edzőmenesztés olasz módra

Már-már komikus, ami az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Catania együttesénél folyik. A klub vezetősége hat fordulóval a bajnokság vége előtt menesztette Rolando Marant, akinek szűrét immáron második alkalommal teszik ki a szezonban!  

A sereghajtó gárda hétvégén hazai pályán a Torino ellenében maradt alul 2-1-re, az eredmény pedig Maran munkájába került. A bennmaradást jelentő 17. hely immáron hét pontnyira van, a csapat igazából már a Serie B-ben érezheti magát.

A bajnokságot Maran irányítása alatt kezdte meg a Catania, ám nyolc forduló és öt szerzett pont után menesztették a szakembert, akinek helyét Luigi De Canio vette át. Az új vezetőedző keze alatt sem változott az együtes teljesítménye, így a klubvezetés vele is szakított és a korábban megbuktatott Maran került ismételten a padra. Groteszk, de igaz,! A Maran újratöltve január közepén kezdődött meg és április elején, tehát most ért véget.

Helyét Maurizio Pellegrino a Valencia ex-trénere vette át, aki legutóbb az Estudiantes csapatánál dolgozott. Remélhetőleg őt már nem menesztik és végig ülheti a fennmaradó hat meccset a padon.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése