2014. február 6., csütörtök

Senki nem kíváncsi a Barcára! - Íme az ok

Valami nagyon nincsen rendben a Barcelona háza táján! Mérkőzésről-mérkőzésre egyre elkeserítőbb kép fogadja a játékosokat a Nou Camp gyepén, ugyanis a lelátók panganak az ürességtől, ellenben a nagy rivális Real Madrid stadionja zsúfoltságig megtelik minden egyes meccsre! Mi történik katalán földön? 

Sokan legyintettek, mikor a harmadik ligás Cartagena ellen késő este félház volt, aztán a szintén eldőlt Levante elleni második meccsen ugyan ez a látkép fogadta Messiéket. A bajnoki meccseken sem könyvelhetett el a klub teleházat, azonban szerda este olyan történt, melyre nagyon régen nem volt példa! A Nou Camp lelátóján mindössze 38 ezer ember ült a Copa del Rey elődöntőjének első meccsén a Real Sociedad ellenében. Igen furcsa, hogy egy ilyen rangos meccsre csupán ennyien látogattak el...

Az okokat senki nem tudja, mindenki csak találgat, ám a látvány kétségbe ejtő és egyben borzasztó demoralizáló lehet a játékosok számára, hiszen nem ehhez szoktak. 

Hogy mi lehet az ok? Mi is csupán találgatni tudunk. A jegyárakkal nincsen gond, nem történt emelés, a kutya máshol van elásva. Talán a Messi és Neymar féle negatív történések, pletykák vezettek odáig, hogy a közönség egy része elforduljon a csapattól? Lehet, ám nem túl valószínű, hiszen az emberek szeretik a szép focit és nem mondanak le róla!

Szép foci! Lehet itt a kulcsszó! Vajon ki mit gondol róla, szép focit játszik az FC Barcelona, vagy teljesen belefásultak a stílusba és meccsről meccsre kilencven percen keresztül monoton módon ugyan azt csinálják!? Mi ebben látjuk a gondot, a katalánok túlzásba vitték a tiki-takát, melynek foglyaivá váltak, a játékstíluson pedig nem tudnak változtatni, a fejükbe ivódott! Elképzelhető, hogy gyökeres változásokra lesz szükség...

Mi ebben látjuk a problémát, de lehet nincsen igazunk!

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése