2014. január 10., péntek

Premier League: A nagy kérdések hétvégéje - előzetes

Továbbra sincsen megállás az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) csapatai számára. Az FA-Kupa és Ligakupa párharcok után hétvégén újra a pontvadászaté lesz a főszerep, mely bizony sok jó meccset és megfogalmazott kérdésekre tartogat választ. Nézzük mi vár az angol foci fanatikusaira. 

A 21. forduló nyitómérkőzésén szombaton a tizedik helyen serénykedő "Tigrisek" fogadják a bajnoki címre törő, ám még közel sem tökéletes Mourinho vezette Chelseat, mely hat meccses veretlenségi szériát fut jelenleg.

A délutáni  folytatásban tíz gárda is pályára lép egy időben (16:00), a kiesőzóna szélén táncoló Cardiff az edzőmenesztés előtt álló és jelenleg kieső West Ham gárdáját fogadja. Igazi hat pontos meccsről beszélhetünk, illetve amennyiben kikapnak a londoniak, abban az esetben Sam Allardyce vezetőedző könnyedén elveszítheti állását. A walesiek kispadján Solskjaer debütál. Az utóbbi hetekben két botlást is bemutató Everton nem hibázhat otthon a Norwich ellen, amennyiben továbbra is versenyben akarnak maradni a Bajnokok Ligája indulást érő helyekért. Fulham-Sunderland, mit is mondhatna erre az ember, nem a legérdekesebb párharc, ám a tűz biztosan nem fog hiányozni a pályáról, ugyanis mindkét együttes az életéért, az első osztályú tagságáért küzd.

A szezon meglepetéscsapataként aposztrofált, azóta pedig kipukkadó Southampton a Gera Zoltánt is foglalkoztató Pepe Melt kinevező WBA-t fogadja, míg az edzőváltás óta szárnyra kapó Spurs a kieső helyen álló újonc Palace ellen gyűjtené be a három bajnoki pontot.

A játéknap zárómeccsén a Manchester United, azon belül pedig Moyes sorsa lesz célkeresztben. A csapat legutóbb hazai pályán kikapott a Tottenham legjobbjaitól, majd a jelenlegi ellenfél a Swansea búcsúztatta őket az Old Trafford gyepén az FA-kupától, a Sunderland elleni Ligakupa vereség pedig már csak hab volt a tortán. Van tehát miért visszavágni a Michut nélkülöző walesieknek! Egy esetleges újabb blama akár Moyes fejét is követelheti...

Vasárnap két meccsel jelentkezik a világ tál legszínvonalasabb bajoksága. A "francia légió" becenévre hallgató Newcastle United fogadja kastélyában a Manchester City gárdáját, mely elképesztő formában van, ám hazai környezetéből kimozdulva sokszor bizonytalanná válik. Minden sorozatot figyelembe véve 14 meccse vezetlenek a "Polgárok", ami pedig még magasabbra teszi a lécet, ebből 12 meccsüket megnyerték, míg 46 gólt szereztek ez idő alatt. A "Szarkák" azonban nem egy nagy csapat baját látták már el idén!

A folytatásban pályám lesz a Liverpool, melynek csakis a győzelem elfogadható a Stoke otthonában, amennyivel az élen lévő hármassal szeretnék tartani a lépést.

A forduló zárómeccsére hétfőn kerül sor, ekkor az Arsenal látogat az Aston Villa otthonába, a meccs tétje pedig nagy valószínűséggel az lesz, hogy visszaveszik-e Weenger tanítványai az első helyet.


Szombat
13:45 Hull City - Chelsea (Digi Sport 1)
16:00 Cardiff - West Ham United
16:00 Everton - Norwich City (Digi Sport 1)
16:00 Fulham - Sunderland 
16:00 Southampton - West Bromwich
16:00 Tottenham - Crystal Palace
18:30 Manchester United - Swansea City (Digi Sport 1)

Vasárnap
15:05 Newcastle United - Manchester City (Digi Sport 1)
17:10 Stoke - Liverpool (Digi Sport 1)

Hétfő
21:00 Aston Villa - Arsenal (Digi Sport 1)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése