2014. december 3., szerda

Real Madrid: Hivatalos a holland középpályás érkezése

Hivatalossá vált, az amit már régóta sejteni lehetett, a holland futball jövőjének egyik nagy ígérete Madridba teszi át székhelyét. 

A mindössze 16 esztendős Mink Peeters a PSV akadémiáján kezdte karrierjét, majd lecsapott rá a nagy rivális Ajax Amszterdam, mely a világ egyik legjobb utánpótlás-nevelő bázisát tudhatja magáénak. Az ifjú támadó középpályás jelenleg a holland U17-es csapat tagja, a szakértők pedig hatalmas jövőt jósolnak neki. Kérdés, hogy ehhez Madrid-e a legalkalmasabb hely, ugyanis a királyiak akadémiája nem tartozik a legmagasabban jegyzettek közé. Persze azt sem szeretnénk ezzel sugallni, hogy rossz, ám tény, hogy az Ajaxot ezen a téren magasabban jegyzik.

Arról, hogy y transzfer milyen anyagi vonzattal járt, illetve a felek milyen távra állapodtak meg, egyenlőre nem tudni. Amennyiben minden a tervek szerint halad és Peeters tehetsége beigazolódik, pár éven belül a Real Madrid első csapatában találhatja magát a holland. Nagy ugródeszka lehet számára az Ifjúsági Bajnokok Ligája, mely hatalmas lehetőség a fiatal labdarúgóknak. 

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése