2014. december 3., szerda

Boldogság az Old Traffordon; a West Ham is menetel

Zsinórban negyedik győzelmét aratta a Manchester United, mely ezúttal a Stoke ellenében kerekedett felül Rooney és Di Maria hiányát elviselve. Tovább tart a West Ham remekelése is, a londoni gárda a West Brom vendégeként győzött és továbbra is dobogó közelben van. 

Manchester United - Stoke 2-1 (1-1)
G: Fellaini (22.), Mata (59.) ill. N'Zonzi (39.)

Meglehetősen felforgatott kezdőcsapattal lépett pályára Van Gaal csapata, mely ezúttal Di Maria mellett Rooney hiányát is szenvedte, nem szólva a többi sérültről. Az Old Trafford házigazdája az első pillanattól kezdve magához ragadta a kezdeményezést, míg a Stoke az elveszett bárányka szerepkörében tetszelhett. A 16. percben kis híján Herrera szerzett vezetést a hazaiaknak, ám a spanyol, ha centikkel is,de fölé durrantott tizenhét méterről. Öt minutummal később már a háló rezgett, ismételten Herrera volt főszerepben, beadását Fellaini bólintottat Begovic mögé. Az első játékrész hajrájára fordulva aztán jött az egyenlítő találat mondhatni a semmiből. N'Zonzi remek löketénél De Gea hiába nyújtózott, az eredményjelzőn az állás egalizálódott. A vezetés megszerzéséről Fellaini gondoskodhatott volna a hazaiak számára, azonban lökete középre tartott.

A fordulást követően hatalmas nyomás nehezedett a Stoke védőalakzatára, míg nem egy rögzített szituációt követően az 59, percben megszületett a három pontot eldöntő találat. A gól vitatott körülmények között született, a beadást elvégző Mata és a szellemfejest vétő Rojo is önmagát ünnepelte, a felvételek alapján úgy fest a spanyolé a találat, ám a rozsdás bökőt nem mernénk odatenni...! Amennyiben viszont Rojo hozzáért a labdához, lestalálatról van szó. A 70. percben Wilson és Van Perise kettő az egy ellen vezethette kapura a labdát, előbbi önző volt és a száz százalékos ziccer kialakítása helyett kapu mellé lőtt. A végjátékban érkeztek a cserék, De Gea pedig az utolsó pillanatokban hőssé lett. A spanyol kapuvédő káprázatos védéseket mutatott be a hosszabbításban, nem sokon múlott, hogy a Stoke a semmiből egyenlítsen. Győzelmével a United őrzi negyedik helyét, míg a Stoke az alsóház közepén tanyázik.

Swansea - Queens Park 2-0 (0-0)
G: Ki Sung-Yong (78.), Routledge (83.) ill. -

A mezőnyben kiütközött a felek közötti különbség, ám sokáig úgy festett, hogy a QPR pontot csenhet a walesi együttestől. Hiábavalónak bizonyultak Bony, Routledge, bartley és Sigurdsson kísérletei, vagy a pontossággal volt gond, vagy pedig Green volt a helyzet magaslatán. A QPR nem sokat tudott hozzátenni a támadófocihoz. A 78. percben aztán megtört a jég, bekövetkezett a várva várt hangrobbanás, ugyanis Ki Sung-Yong lökete a hálóban csendesedett el. Előnyét gyorsan megduplázta a Swansea, öt minutummal később Routledge volt eredményes, ezzel beállítva a végeredményt. A londoni alakulat továbbra is kieső, míg a Swansea harcban a nemzetközi indulást érő helyekért. 

West Bromwich - West Ham United 1-2 (1-2)
G: Dawson (10.) ill.  Nolan (35.), Tomkins (45+3.)

Hiába a több lövési kísérlet, ezen az estén a West Ham játékosai voltak pontosabbak és bár kevesebb lehetőséget alakítottak ki, így is bezsebelték a három pontot. Dawson révén még a West Brom szerzett előnyt a 10. percben, ám ez nem tartott ki sokáig. A 35. minutumban előbb Nolan egalizált, majd lélektanilag nagyon fontos pillanatban az első játékrész hosszabbításának harmadik percében Tomkins a vezetést is megszerezte a kalapácsosoknak. Ezen találat mint később kiderült nagyon fontos három bajnoki pontot ért. A második felvonásban 12 illetve 1 volt a lövési kísérletek száma, mindhiába. Berahino ezúttal sem tudott eredményes lenni, csapata pedig zsinórban negyedik vereségét könyvelhette el, ezzel a kiesőzóna szélére sodródva. A Kalapácsosok ötödikek és tapadnak a Manchester Unitedre.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése