2014. december 29., hétfő

L’Équipe: Íme 2014 álomcsapata szakmai szemmel

Láthattunk már számos elfogult szurkolói szavazást, meghökkentő álomcsapatokat, most azonban itt egy igen mértékadó szakmai tizenegy. A francia L’Équipe, ugyanis összeállítottak az év csapatát, melyben négy német világbajnok kapott helyet. 

Olyan álomcsapatot nem lehet összehozni, mely mindenkinek tetszik, s még szakmai zsargonon belül is lehetnek komoly eltérések, ám ezen nevek mérvadóak, többnyire a valóságot tükrözik. Persze lehet keresni Robbent, Balet, Suarezt és még sorolhatnánk pár nevet, de mindennek megvan az oka, illetve tizenegy helyre csak tizenegy játékos fér, nüanszok, számok, statisztikai adatok döntenek.

A legtöbb játékost szám szerint négyet a Bayern München ad és csupán egyetlen labdarúgó van, aki nem volt ott a nyári világbajnokságon, méghozzá David Alaba, akit kimagaslóan a posztja legjobbjaként tartanak számon. A támadósorba ahogyan évek óta ezúttal sem fért más, mint Messi és Ronaldo párosa.

Az Év csapata a L’Équipe szakértői szerint:
Manuel Neuer (Bayern München) - Philipp Lahm (Bayern München), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Sergio Ramos (Real Madrid), David Alaba (Bayern München) - Xabi Alonso (Bayern München), Angel Di María (Manchester United), Toni Kroos (Real Madrid) - Neymar (FC Barcelona), Lionel Messi (FC Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése