2014. december 29., hétfő

Hivatalos Fernando Torres klubváltása

Nevelőklubja az Atletico Madrid hivatalos honlapján jelentette be a "Kölyök" visszatérését. Torres január elején ír alá, másfél esztendős kölcsönszerződéssel tér haza. 

"Sehol sincs nagyobb esélyem megtalálni a boldogságomat, mint az Atléticónál. Megtiszteltetés, hogy visszatérhetek. Az álmom vált valóra tizenhét éves koromban, amikor első felnőtt meccsemet játszhattam a másodosztályban. Az Atleti szurkolójaként nagyon nehéz volt elhagynom a klubot, de a csapat és én is fejlődtem az utóbbi években, és címeket nyertünk. Kiskorom óta az Atletiért rajongok, és nagyon különleges érzések kötnek a klubhoz. Más csapatoknál is jól éreztem magam, de nincs még egy olyan, mint az Atleti." - nyilatkozta Torres azt követően, hogy a transzfert a Matracosok bejelentették.

Torres január 4-én tér vissza, ekkor mutatja be a klubvezetés a régi-új gólfelelőst a Vicente Calderón közönségének. Az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatok még vissza vannak, ám a lényegi dolgokban már egyezség született.

A 30 esztendős támadó az utóbbi években a mémgyárak nagy kedvence lett, karrierjében komoly törés következett be, ebből a gödörből pedig a mai napig nem tudott kimászni. Ifjú titánként robbant be a spanyol köztudatba 17 esztendősen, s a sportág egyik legnagyobb ígérete volt. Az Atletico Madrid színeiben hasított, első szezonjában 13 gólig jutott, ezt követően eligazolásának napjáig pedig minden szezonban ennél több gólt szerzett. 

A Liverpool színeiben folytatta amit spanyol honban megkezdett, roppant hamar kulcsjátékossá vált, az Anfield szurkolói pedig ódákat zengtek nevéről. A Chelsea 2011-ben közel 60 millió eurót tett le az asztalra, ez pedig meggyőzte a vörösök vezetőit. Torres távozott, ezzel pedig karrierjében törés állt be. Nem jöttek a gólok, illetve a mutatott játék sem volt az igazi. Hosszú szenvedést követően az AC Milan esélyt adott neki, ám újfent kudarcot vallott, az idei szezonban 10 Serie A meccsen játszott és mindössze 1 gólt szerzett.

Kérdés, hogy az Atletico Madrid színeiben visszatalál-e a helyes útra, vagy a szurkolók mémkirályként emlékeznek majd rá hosszú évek múltán.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése