2014. december 15., hétfő

Kiváló párosítások az Európa Ligában! - Íme

A Bajnokok Ligáját követően az UEFA nyoni központjában a második számú európai kupasorozatban az Európa Ligában is sorsoltak. Tizenhat párharc, köztük remeknek ígérkező derbikkel. 

Ami a magyar vonatkozású csapatokat illeti, Dzsudzsák Balázs klubja a Dinamo Moszkva a belga Anderlecht ellenében  vívhatja ki a nyolcaddöntőbe jutást, míg a Megyeri Balázst mellőző Olympiacos az ukrán Dnipróval került össze. Az osztrák bajnok Salzburg, Gulácsi Péterrel a kapuban spanyol földre látogat majd a Villareal otthonába.

Kiemeltek: Mönchengladbach (német), FC Bruges (belga), Besiktas (török), Salzburg (osztrák), Celtic (skót), Dinamo Moszkva (orosz), Internazionale (olasz), Feyenoord (holland), Everton (angol), Napoli (olasz), Dinamo Kijev (ukrán), Fiorentina (olasz), Legia Warszawa (lengyel),Olympiakosz (görög), Sporting CP (portugál), Athletic Bilbao (spanyol), Zenit (orosz).

Nem kiemeltek: Villarreal (spanyol),  Torino (olasz), Tottenham Hotspur (angol), Sevilla (spanyol), Dnipro (ukrán), PSV (holland), Wolfsburg (német), Young Boys (svájci), Aalborg (dán), Guingamp (francia), Trabzonspor (török), Anderlecht (belga), Ajax (holland), Liverpool (angol), AS Roma (olasz).

Ami a sorsolás szabályait illeti, a 24 továbbjutóhoz csatlakozott a nyolc Bajnokok Ligája búcsúzó együttes, mely harmadikként végzett csoportjában, így alakult ki a 32 fős mezőny. Ami a kiemelést illeti, a csoportelsők mellett a négy jobb mérlegű BL-csoportharmadik került egy kalapba. Ahogyan a Bajnokok Ligájában, úgy az Európa Ligában sem találkozhat egy szövetség égisze alá tartozó, illetve egy csoportból érkező együttes. Idén külön kiemelt kritérium a politikai feszültség végett, hogy ukrán és orosz párharc sem jöhet létre. Az odavágókat február 19-én, míg a visszavágókat 26-án rendezik.

Íme az Európa Liga párosítása:
Young Boys - Everton
Torino - Athletic Bilbao
Sevilla - Mönchengladbach
Wolfsburg - Sporting CP
Ajax - Legia Warszawa
Aalborg - Club Brugge
Anderlecht - Dinamo Moszkva
Dnipro - Olympiacos
Trabzonspor - Napoli
Guingamp - Dinamo Kijev
Villareal - Salzburg
AS Roma - Feyenoord
PSV - Zenit
Liverpool - Besiktas
Tottenham - Fiorentina
Celtic - Internazionale

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése