2014. december 15., hétfő

BL: Surranópályán a Real, jól belehúzott a Barca és a Chelsea...

Az UEFA nyoni központjában 12 órai kezdettel megtartották a Bajnokok Ligája 2014/2015-ös kiírásának első egyenes kieséses szakaszra vonatkozó sorsolását. A nyolcaddöntőben fantasztikus párosítások várnak a futball szerelmeseire. Madridban örülnek, katalán földön már annyira nem... 

Tavaly a negyeddöntőben, most már a legjobb tizenhat között találkozik egymással a Paris Saint-Germain és a Chelsea, míg megismétlődik a Barcelona és a Manchester City párharca is, tavaly ugyan ezen szakaszban futottak össze a felek. Akkor a Chelsea és a Barcelona jött ki győztesen ezekből a párharcokból.

Madridban mind az Atletico Madrid, mind pedig a Real Madrid szurkolói és klubvezetői örülhetnek. A tavalyi döntős Matracosok a Bayer Leverksuen ellen harcolhatják ki a negyeddöntős részvételt, míg a Real Madrid csakúgy mint tavaly, idén is Gelsenkirchenbe utazik. Egy évvel korábban 9:2-es összesítéssel lépett tovább a későbbi győztes.

Egy klasszikus párharc, mely a régi szép időket idézi, a Juventus a Borussia Dortmundon keresztül harcolhatja ki a továbbjutást. Valószínűleg mindkét oldalon elfogadtak volna könnyebbnek ígérkező ellenfelet...! A Bayern München az ukrán bajnokot kapta, míg az Arsenal készülhet egy francia kalandra. A sorsolás végén a két nevető utolsó a Basel és a Porto volt, ezt nevezzük kiegyenlített párharcnak. Valamelyikük ott lesz a legjobb nyolcban... 

Csoportelsők: Atletico Madrid, Real Madrid, FC Barcelona, AS Monaco, Borussia Dortmund, Bayern München, Chelsea, FC Porto.

Csoportmásodikok: Juventus, Basel, Bayer Leverkusen, Arsenal, Manchester City, Paris Saint-Germain, Schalke 04, Shakhtar Donetsk.

Íme a Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párosítása:
Paris Saint-Germain – Chelsea
Manchester City - FC Barcelona
Bayer Leverkusen - Atletico Madrid
Juventus – Borussia Dortmund
Schalke 04 – Real Madrid
Shakhtar Donetsk – Bayern München
Arsenal  – AS Monaco
Basel - FC Porto

A csoportelsők pályaelőnyt élvezhetnek, az odavágókat idegenben kezdik, míg a párharcot hazai közönség előtt zárják. Az odavágókat február 17., 18., 24. vagy 25-én rendezik, míg a visszavágókra március 10., 11., 17. vagy 18-án kerül sor.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése