2014. november 20., csütörtök

UEFA-büntetést kapott három BL-ben vitézkedő klub

Egyre jobban belejön az UEFA különféle büntetések kiszabásában, hol így, hol pedig úgy szedik be a pénzt a kluboktól. Azt, hogy ez jogos-e, mindenki ítélje meg maga. Mint emlékezhetünk korábban a magyar válogatott is bűnhődött a romániai selejtezőt követően... 

Ezúttal is a szurkolói magatartáson volt a hangsúly, ám a mostani büntetés ezúttal csak pénzben mérhető. Korábban a CSZKA Moszkva csapatát zárt kapus mérkőzésekkel sújtották, majd enyhítettek az ítéleten a meccsek számát tekintve.

A fegyelmi bizottság A Borussia Dortmund-Galatasaray mérkőzésen történteket vizsgálta, majd mindkét klubot megbüntette. A vendégeket 70 ezer euróra (22 millió forint) büntették szurkolói rendbontás miatt, illetve kötelezték a török klubot, hogy az okozott kárt megtérítsék a német klub számára. A büntetést a Dortmund sem úszta meg, az ő számlájuk 32 ezer eurós lett (10 millió euró).

Ezen felül rasszista megnyilvánulások végett a BATE Boriszov csapatát szektorbezárásra kötelezték. A büntetést a soron következő hazai, Porto elleni mérkőzésen kell végrehajtani.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése