2014. október 5., vasárnap

Gálázott, s fellépett a dobogóra a Sevilla

Esélyt sem hagyott ellenfelének a Sevilla, mely gálaelőadást tartott hazai közönsége előtt, s egy csúnya zakóval küldte haza a tabella végén kullogó Deport. Győzelmével az andalúz gárda fellépett a dobogó harmadik fokára, innen várhatja a következő, 8. fordulót. 

Sevilla - Deportivo La Coruna 4-1 (2-1)
G: Mbia (24., 57.), Bacca (39.), Vitolo (63.) ill. Medunjanin (31.)

Emery csapata az első percekben tudatosította szándékát, remek támadófocival rukkolt elő a haza együttes. A háló első ízben a 24. percben rezgett, ekkor Mbia egy szögletet követően fejelt Lux kapujába, mintegy tizenkét méterről. A vendégek igen inaktívnak bizonyultak támadásban, a támadó harmadba érve elfogyott a tudomány, a rögzített szituációkon kívül nem tudtak veszélyes helyzeteket kialakítani. Igen ám, de Medunjanin számára elég volt egy szabadrúgás, melybúl a 31. minutumban hatalmas gólt akasztott Beto kapujába. Sokáig azonban nem volt döntetlen a mérkőzés a félidő hajrájára kanyarodva Bacca is bevette Lux kapuját, ezzel pedig hazai előnnyel vonultak a felek az öltözőbe. 

A második játékrészben aztán tovább növelte a tempót a Sevilla, ennek pedig rövid időn belül meg is lett az eredménye. Az 57. percben Mbia jegyezte önmaga második, csapata pedig harmadik gólját. A kameruni támadó Vitolo remek átadását a kapufa segítségével helyezte el a hálóba. Négy minutummal később Vitolo volt ismételten főszerepben, gólpassza után góllal is beköszönt, közelről bombázott a léc alá. Bacca is duplázhatott volna, ám a 68. percben megítélt büntetőt Lux hárítani tudta a bal alsóból. A végjátékban a cseréké volt a főszerep, az eredmény immáron nem változott. A Sevilla egy roppant magabiztos győzelmet aratott, melynek köszönhetően felkúszott a dobogó harmadik lépcsőfokára.

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése