2014. október 14., kedd

EB 2016: Mesterhármas és belga döntetlen

Az előzetesen vártakkal ellentétben a 'B' jelű kvartett igen csak átrendeződött, Wales és Izrael remekül kezdte a sorozatot, míg a bosnyákok igen csak beragadtak. Susic tanítványai ezúttal sem tudtak nyerni, így egyenlőre gondban vannak a balkániak. 

Bosznia és Hercegovina - Belgium 1-1 (1-0)
G: Dzeko (28.) ill. Nainggolan (51.)

Csoportrangadó kissé keserű szájízzel, így várhatták a mérkőzést a hazaiak. Korábban úgy gondolták, ezen párharc a csoportelsősségről dönt majd, ám jelen állás szerint a bosnyákoknak ez igen távoli valóság, egyenlőre a kvalifikáció sem biztos. A pocsék rajtot követően a belgák ellenében kellett volna megszerezni az első győzelmet, ám ez túl nagy falatnak bizonyult. Bár Dzeko góljával vezettek a hazaiak, a belgák több helyzetet teremtettek és kapura is veszélyesebben játszottak. A második játékrész elején Nainggolan egalizált, mely mint később kiderült a végeredmény beállítását is hozta. A belgák jól állnak, hiszen legnagyobb riválisuk otthonából pontot csentek, s úgy harmadikok a csoportban, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak eddig. A bosnyákok három meccs után két ponttal csupán ötödikek, helyzetüket pedig az is nehezíti, hogy a hat pontos Izrael is csak két meccsen van túl.

Wales - Ciprus 2-1 (2-1)
G: Cotterill (13.), Robson-Kanu (23.) ill. Laban (36.)
Kiállítva: King (47.) ill. -

Jó úton halad a walesi válogatott, mely ezúttal ciprus legjobbjai fölé kerekedett egy találattal. Az első játékrészben Cotterill és Robson-Kanu révén gyorsan két gólos előnyre tettek szert a hazaiak, ebben Gareth Bale is kulcsszerepet játszott, ám a vendégek nem adták fel és szépítettek. A második játékrészre kifutva aztán King két minutum alatt a kiállítás sorsára jutott, ezzel hatalmas lehetőséget kaptak a vendégek, akik mezőnyben uralták a labdát, azonban kapura csakúgy mint a hazaiak veszélytelenek voltak 6-6 kísérletet láthatott a publikum a második félidőben azonban kaput egyik oldalon sem találtak a felek. 

Andorra - Izrael 1-4 (1-2)
G: Lima (15.-büntető) ill. Damari (3., 41., 82.), Hamed (90+6.-büntető)

Ahogyan az várható volt, Izrael lejátszotta a pályáról ellenfelét. A mérkőzés hőse az Austria Wien elsőszámú gólfelelőse Damari volt, a 25 esztendős támadó háromszor vette be az andorrai kaput. Izrael eddig hibátlan, igaz az andorrai győzelem mindenki számára kötelező...

Íme a B-csoport állása 3 forduló után:
1. Wales 7 pont (4:2)
2. Izrael 6 pont (6:2) - 2 meccs
3. Belgium 4 pont (7:1) - 2 meccs
4. Ciprus 3 pont (4:5)
5. Bosznia és Hercegovina 2 pont (2:3)
5. Andorra 0 pont (2:12)

Arrow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése