2014. április 18., péntek

Hét, de akár tizenkét játékosától is megválhat az átalakuló Barca

Nagy átalakulásra van szüksége az FC Barcelona labdarúgócsapatának, így véli a katalán klub elnöke Josep María Bartomeu, aki előbb feloldaná a FIFA által jelenleg érvényben lévő átigazolási tilalmat, majd jelentősen megváltoztatná a csapat keretét. A hrek szerint akár hét labdarúgó is távozhat és ugyanennyi érkezhet, ám a távozók listájára tizenkét név is felkerülhet, egyes játékosok esetében a klub megfontolná a kapott ajánlatot, ha az megfelelő. 

Az elnök elmondása szerint Messivel tárgyalóasztalhoz ülnek és új kontraktust szeretnének kötni, mely 2020-ig lenne érvényes. Az érkezők listája pedig nagyon bő, a zsurnaliszták már össze is szedtek 17 nevet, akik esélyesek a katalán klub egy-egy ajánlatára.

Ezen cikk azonban a távozás előtt álló labdarúgókkal hivatott foglalkozni és nem árulunk zsákbamacskát, ha azt mondjuk Victor Valdes és Carles Puyol egyaránt távozik, ezt már hosszú hónapok óta kész tényként lehet kezelni. Spanyolországi hírek szerint José Manuel Pinto is döntött és nem marad a klubnál, ez pedig érdekes fordulatot szülhet, amennyiben a FIFA nem oldja fel az átigazolási tilalmat...

A hírek szerint vannak labdarúgók, akikre nem tart igényt a vezetés, így pénzt csinálnának belőlük Ezen labdarúgók közé tartozik Isaac Cuenca,  Ibrahim Afellay, Jonathan dos Santos és Bojan Krkic.

Némileg érdekesnek és meglepőnek mondható, Dani Alves ügye, egy meg nem nevezett forrás azt állítja, pénzzé tenné brazil védőjét a katalán klub.

Végezetül pedig jöjjenek azon labdarúgók, akik esetében egy jó vaskos ajánlat elgondolkodtató lehet. Ide tartozik Alex Song, Cristian Tello, Javier Mascherano és a két támadó Pedro és Alexis Sanchez. utóbbi irán a Juventus érdeklődik élénken, míg előbbi a Manchester United vezetőinek noteszében bukkant fel.

Emellett azt ígérte Bartomeu, hogy még a világbajnokság kezdete előtt kineveznek egy új vezetőedzőt, így olybá tűnik, hogy Tata Martino katalán küldetése egy esztendőre szólt. Azt pedig hogy ki távozik és ki sem úgy gondoljuk majd az új edző eldönti, hiszen ő tudja majd, hogy kire lesz szüksége és kire nem.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése