2014. március 5., szerda

VB 2014: Sturridge az angolok hőse; Ecuador 3-0-ról jött vissza és győzött!

Nemzetközi felkészülési mérkőzésen fogadta Dánia nemzeti tizenegyét Anglia, mely egy a hajrában lőtt Sturridge góllal kerülte el a hazai blamát. Az Ausztrálok mérkőzése igazi erődemonstrációba torkollott Ecuador ellen, ám a dél-amerikaiak visszajöttek a meccsbe és  3-0-ról fordítottak. 

Anglia - Dánia 1-0 (0-0)
G: Sturridge (82.) ill. -

A kezdő sípszó harsanásától, egészen a mérkőzés végéig jelentős mezőnyfölényt és dominanciát tudhatott magának Hodgson csapata, ám a szigetországiak hosszú időn át nem tudtak a kapuba találni, pedig nem voltak próbálkozások híján. Angliában mindig nagy az elvárás és általában nagy a pofára esés, ezt azonban ma sikerült elkerülni, Sturridge 82. percben lőtt góljának köszönhetően, melyet Lallana készített elő.

Ausztrália - Ecuador 3-4 (2-0)
G: Cahill (8., 32.), Jedinak (15.) ill. F. Martinez (57.), Castillo (61.-büntető), E. Valencia (77.), Mendez (90+2.)
Kiállítva: Langerak (58.) ill. -

Erődemonstrációnak, egy hatalmas Ausztrál sikernek indult az Ecuador elleni mérkőzés, ám hatalmas fordítás lett belőle. Hiába vezetett Cahill vezérletével bő harminc percnyi játék után 3-0-ra Ausztrália, ajava csak ezután következett. Martinez az 57. percben egyenlített, majd Langerak a kiállítás sorsára jutott, Ecuador pedig Castillo révén büntetőt értékesített, ettől fogva pedig újra nyílt volt a párharc. A 77. percben Valencia révén már egál volt, a slusszpoén azonban a hosszabbításra maradt, ekkor Mendez Ecuador javára eldöntötte a meccset. 

További felkészülési meccsek:
Törökország - Svédország 2-1 
Wales - Izland 3-1
Luxemburg - Zöld-foki szigetek 0-0
Marokko - Gabon 1-1
Namíbia - Tanzánia 1-1

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése