2014. március 5., szerda

VB 2014: Besültek a bosnyákok; Falcao nélkül Kolumbia sem az igazi

Nemzetközi felkészülési mérkőzésen lépett pályára az egyaránt vb-résztvevő bosnyák és kolumbiai nemzeti tizenegy, ám egyik csapat számára sem termett babér ellenfelével szemben. A balkáni csapat Egyiptom ellenében maradt alul, míg  Kolumbia Falcao hiányában csupán döntetlent tudott kiharcolni hazai környezetben Tunézia legjobbjaival szemben. 

Bosznia és Hercegovina - Egyiptom 0-2  (0-0)
G: - ill. Gedo (52.), Salah (64.)

Ezúttal besült a Dzeko-Ibisevic csatárduó, ezen tény pedig egybefonódott a bosnyák csapat vereségével, mely Egyiptom ellenében maradt alul hazai publikuma előtt. Gól nélküli első félidőt követően Gedo az Al Ahly csatára talált a kapuba, majd az "egyiptomi messi" becenévre hallgató, immáron a Chelsea mezét viselő Salah duplázta meg csapata góljainak számát, s mint kiderült állította be a végeredményt.

Kolumbia - Tunézia 1-1 (1-1)
G: J. Rodriguez (20.- büntető) ill. Khazri (35.) 

Sokan a világbajnokság titkos favoritjaként beszélnek, beszéltek Kolumbia csapatáról, mely roppant kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott az utóbbi időben és könnyedén kvalifikált. Igen ám, de Falcao megsérült ez pedig sokakban kételyeket keltett, így kíváncsian várták, hogy mire lesz képes a csapat a "Tigris" nélkül. Nos, nem sikerült legyőzni Tunézia csapatát! A 20. percben Rodriguez még büntetőből vezetést szerzett, ám a túloldalon Khazri egalizálni tudott. Szokás mondani, hogy egy fecske nem csinál nyarat, de higgyék el Falcao kaliberű játékos minden csapatból hiányozna.

A magyar csapattal egy selejtezőcsoportba kerülő Észak Írország gól nélküli döntetlent játszott Cipruson.

További felkészülési meccsek:
Ciprus - Észak Írország 0-0
Csehország - Norvégia 2-2
Izrael - Szlovákia 1-3
Andorra - Moldova 0-3
Macedónia - Lettország 2-1
Szenegál - Mali 1-1

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése