2014. február 7., péntek

Hatalmas kritikát kapott Messi!

Igen kemény kritikát fogalmazott meg honfitársával szemben Ángel Cappa az FC Barcelona egykori másodedzője, aki még César Luís Menotti segítője volt a katalán klubnál. A 67 esztendős jelenleg argentin szakember szerint ugyanis minden kiveszett Messi játékából, ami a klasszisát jellemezte. Elfáradt, belefásult és demoralizáltál vált, ez pedig összeköthető a Barca "hanyatlásával". 

„A futballhoz határtalan szenvedély kell, és Messiben ez megvolt, mint a legnagyobbakban. Kell a játék imádatából fakadó energia ahhoz, hogy igazán nagy legyen valaki. Messi a Real Sociedad ellen már jobb volt, de számomra érthetetlen volt, hogy miként játszhatott a Valencia ellen annyira szenvtelenül. Az, hogy Messi volt ennyire szenvtelen, pláne riasztó, hisz néhány éve ott volt benne az őrület, a szenvedély, a játékszeretet. Nem tudom, miért, de ez kiveszett belőle” – nyilatkozta Cappa a La Xarxa nevű lapnak.

„Messi csodálatos, kivételes képességű játékos, aki bármikor képes teljesen váratlant és gyönyörűt húzni, de olyan, mintha tizenöt év házasság után beleunt volna a futballba. A mindent elsöprő szenvedély hiányzik. Most Messiről beszélek, de ugyanez igaz a Barcelonára is. A labda még mindig náluk van, és elő is tudnak húzni remek dolgokat, de nincs meg bennük az a lelkesedés, mint korábban."

Egy dolgot azért ne feledjünk el, tavaly Párizsban beköszönt az az ominózus sérülés, mely azóta végig kíséri a játékos pályafutását, idén hosszas pihenőre kényszerült, ez pedig kinek ne törné meg a lendületét, karrierjét. Tény, voltak meccsek, amikor az argentin zseni fejleszegve sétált az ellenfél védői között, ám nem kell őt eltemetni, hiszen fiatal még és mint tudjuk, mindenkinek kell idő, hogy újra szárnyra kapjon. Ami pedig a másik tény, Messi olyan teljesítményt nyújtott az utóbbi szezonokban, melyre soha senki nem volt képes, nem várhatja el tőle egyetlen szurkoló, futballszerető ember sem, hogy élete végéig ezt a formát nyújtsa.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése