2014. február 27., csütörtök

EL: Továbblépett a spanyol kiesőjelölt

Jött, látott, s győzött a Betis, mely a Rubin Kazany otthonában diadalmaskodott meglehetősen könnyedén. Újabb orosz csapat búcsúzott Európától, a hiba a rendszerben van? 

Rubin Kazany - Betis 0-2 (0-1)
G: - ill. Nono (45.), Castro (64.)
Tj: a Betis 3-1-es összesítéssel

Meglehetősen lagymatag hangulatban kezdődött a meccs, a felek húsz percen keresztül csak ismerkedtek, mezőnyben kardoztak, a kapuk nem forogtak veszélyben. A spanyol kiesőjelölt sevillai együttes sokkal összeszedettebb volt, ez pedig előbb labdabirtoklásban, majd gól formájában is megmutatkozott. A kísérletek, helyzetek beindultak, a 45. percben pedig Reyes passza után Nono volt eredményes. A második játékrész sem hozott komolyabb változást, a hátrány tudatában sem tudott sok mindent tenni a Rubin, mely a 64. percben aztán immáron két gólos hátrányba került Castro gólja után. Ha a bajnokságban nem is, az Európa Ligában azért fickándozik a Betis, mely ezzel a diadallal némi ideiglenes vigaszt nyújtott fanatikusai számára.

A hiba a rendszerben van? A mi válaszunk igen! Az orosz bajnokság oly hosszan szünetel, hogy ez a csapatok nemzetközi porondon történő szereplésére kihat. A csúcsforma elmarad, hosszú hetek óta tétmeccs nélkül ugranak a csapatok az egyenes kieséses rendszerbe. A Zenit otthon égett a BL-ben a Rubin pedig ezúttal a második sorozatban. A gyors tavaszi búcsú nem ritkaság, nem újdonság...

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése