2014. január 6., hétfő

Sochaux: Afrika Kupa győztes duóval erősödik a keret

Komoly bajban van a Sochaux labdarúgócsapata, mely a francia pontvadászatban (Ligue 1) csupán az utolsó előtti 19. pozícióban van, lemaradása pedig hat pontos a már nem kieső nemrég bajnoki címet ünneplő Montpellier együttesével szemben. A bennmaradáshoz változásra van szükség, a keret megerősítése megkezdődött. 

A Socheaux vezetősége két labdarúgó érkezését jelentette be. Mindketten a Linfool, tehát a zambiai labdarúgó-bajnokság egyeduralkodójában a TP Mazembe gárdájában rúgták a bőrt. Többszörös bajnokok és egyikük CAF Champions League győztesnek is mondhatja magát, míg mindketten tagjai a zambiai válogatottnak és tagjai voltak a 2012-ben Afrika Kupát nyerő csapatnak.

Az egyik érkező a 24 esztendős Stophira Sunzu, aki belső védő posztra érkezik. Rutinos védőnek számít fiatal kora ellenére, hazája válogatottjának címeres mezét 42 alkalommal ölthette magára eddig, míg a TP Mazemba gárdájával mindent megnyert, amit Afrikában és hazájában lehet. Piaci árát 600 ezer euróra taksálják, az átigazolási összeget, illetve új szerződésének részleteiről még nem tudunk semmit. Egy dolgot azonban ne feledjünk, ez Európa és a francia pontvadászat lesz, egy sokkal magasabb szint!

A másik érkező a 23 esztendős védekező középpályás Nathan Sinkala, aki később 2012-ben érkezett a TP Mazemba csapatába és továbbra is a zambiai gárda játékosa lesz, a Sochaux egyelőre csak kölcsönszerződést kötött, természetesen vételi opcióval. Piaci árát 350 ezer euróra taksájlák.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése