2013. október 23., szerda

Liverpool: kölcsönadták a fiatal védőt

Andre Wisdom nagy tehetségnek számít posztján, ám a 20 esztendős játékos még nem elég érett ahhoz, hogy a Liverpool felnőtt csapatában szerepeljen. A vörösök szakmai stábja ezért úgy döntött kölcsönadják, a fejlődés és a folyamatos játéklehetőség érdekében. 

A jobb oldali védőként bevethető Wisdom, így szezon végéig az angol másodosztályú Derby County csapatát erősíti majd, ahol bizonyíthat új edzőjének, illetve a Liverpool szakembereinek, hogy megállja a helyét. A tartalékbajnokságot kinőtte, ezért most nagyobb, rangosabb lehetőség vár az angol u21-es válogatott védőre, akinek a piaci ára a transfermarkt.de szerint 2,5 millió euróra rúg.

Wisdom egyébként két Premier League meccsen pályára lépett idén, egyszer kezdőként, egyszer pedig csereként kapott lehetőséget és 81 percet tölthetett a pályán. Edzői szerint az út, amin jár jó, és ő lehet a jövő angol válogatottjának, illetve liverpooli csapatának egyik emblematikus figurája, az út azonban még hosszú és rögös. Most előbb a Derby színeibe kell bizonyítani.

A Derby jelenleg 8. helyen áll a Championshipben, a cél pedig a rájátszásba kerülés és a feljutás lehet.

Őszi Ádám 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése