2013. augusztus 27., kedd

Belga válogatott védővel erősíthet az Arsenal

Toby Alderweireld neve ismerősen csenghet a holland futball szerelmeseinek számára, főleg azoknak, akik az Ajax együttesének szurkolótáborát erősítik. A 24 esztendős belga válogatott védő ugyanis már 2008 óta erősíti a holland klub első csapatát, most pedig úgy fest elérkezett a váltás ideje. 

A fiatal középső védő már jelezte a távozási szándékát, a klub azonban ragaszkodik a játékos kivásárlási árához, mely nem is olyan magas, csupán 7 millió euró. Ha azt nézzük piaci ára 10 millióra rúg, akkor elkönyvelhetjük, hogy igen csak jó üzletet csinálhat az a klub, mely elcsábítja őt hollandiai székhelyéről. Persze ezek csak számok, de ha valaki tisztában van Toby képességeivel, akkor tudja miről van szó.

A regnáló holland bajnok alapembere, a védelem tengelyét képezi az új szezonban lejátszott 6 meccsből pedig mind a hatot végig a pályán töltötte. Egy kérője már akadt a nyáron, az Atletico Madrid szerette volna magához csábítani, azonban nem voltak hajlandók kifizetni a kivásárlási árat, így az üzlet dugába dőlt.

Nyílt titok, hogy játékát az Everton, A Bayen Leverkusen és a Liverpool is figyeli, lépést azonban holland sajtóhírek szerint az Arsenal tehet, mely hajlandó kifizetni a 7 millió eurós vételárat. 

Az Ajax sportigazgatója Marc Overmars megerősítette, hogy kivásárlási ár alatt semmiképpen nem adnak túl játékosukon. Ha sikerül és megköttetik az üzlet abban az esetben Toby ifjúsági éveit tekintve 9 esztendő után hagyhatja el az amszterdami klubot.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése