2013. augusztus 27., kedd

Gól nélküli döntetlen a felejthető angol derbin

Hétfőn este elérkezett a pillanat, mikor is a Chelsea és a Manchester United két új edzője Jose Mourinho és David Moyes megvívták első párharcukat mind a pályán, mind pedig azon kívül. Majdhogynem azt mondhatjuk, hogy az üzengetés, a Rooney ügy feltántorítsa izgalmasabb volt mint a találkozó, ez pedig igen sok mindent elárul a meccsről, mely gól nélküli döntetlent hozott, ami természetesen a Chelsea számára kedvezőbb idegenben. 

A 3. percben igazi csattanó lehetett volna Rooney, aki kis híján gólra tört, azonban Cahill jókor volt jó helyen és szerelni tudta az amolyan irányíró szerepkörbe avanzsálódó angol támadót. A túloldalon egy Oscar lövés veszélyeztette De Gea kapuját, gól azonban nem született. A hazai pálya azért hazai pálya, a United pedig szép fokozatosan átvette az irányítást, ez azonban többnyire csak mezőnyben tűnt fel, ugyanis minden labda az egy szem támadó Van Persie-t kereste, akit azonban kettő, olykor három londoni védő vett körül. Két helyzetet még így is sikerült kiharcolnia a hollandnak, ám fejjel és lábbal is kaput tévesztett. A fellángolás és a mezőnyfölény az utolsó negyed órára eltűnt és unalmas mezőnyjátékkal csorogtak a percek, a kapuk nem forogtak veszélyben.

A második játékrész úgy folytatódott, ahogyan az első abbamaradt, ez pedig unalmas mezőnyjátékot és kósza átlövéseket jelentett csupán. A 66. percben kéz és labda egymásra talált a büntetőterületen belül, azonban a sípszó elmaradt, így a Chelsea megúszta, a United szurkolók pedig bosszankodhattak. A főszerepet az utolsó húsz percben a tipikus angol futball vette át, szálltak a beívelések, de mindhiába, ezen az estén ez sem vezetett eredményre. 

Az Old Trafford közönsége pedig rég nem látott gól nélküli meccset könyvelhetett el, ugyanis 2009 óta összesen hatvanhét találkozó telt el azóta, mikor utoljára gól nélküli meccset vívtak az "Álmok Színházában".

Manchester United - Chelsea 0-0 (0-0)
G: - ill. -

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése